23 de juny, 2007

Déu meu quina illa!! (segona part)

El cap de setmana passat (incloent divendres i dilluns) vaig anar a Formentera amb el Zuzu i el Jaume. Va estar de conya, la veritat. Jo pensava que anant tres nits ja estaria bé, però si haguès pogut, m'hagués quedat allí una setmana o un mes sencer.

Formentera és un lloc increible, amb aigues caribenyes (i això que mai he estat al carib), on es menja bé, i on, tot i la quantitat de gent que la coneix i la visita, l'entorn continua estant bastant ben conservat. Esperem que continui així, i no passi el mateix que li està passant a Eivissa, una illa preciosa, però que ara per ara, s'ha convertit en un parc temàtic de discoteques, atravessat per una autopista per la qual deambulen individus que se'ls hi enrefot que la illa sigui Eivissa o qualsevol altre del món.

Vam pillar motos, una molt bona idea. Teniem dos Typhoons, que ens anaven tornant per conduïr. Jo feia molt de temps que no en duia una, i el cert, és que la sensació de llibertat que et dona una moto és molt xula. Degut a l'emoció del primer dia vam realitzar algunes maniobres una mica arriscades al més pur estil Valentino. Encara recordo al Jaume i l'Andreu (de paquet) adelantant pel camí de sorra que porta a Illetes a tota la renglera de motos que anava cap allí; la gent devia flipar. Els dies posteriors, per sort, ja vem anar més tranquils.

Sempre que viatges aprens coses i aquest viatge no ha sigut una exepció. Hem après coses relacionades amb les cremes solars, i també amb les picades de medusa. A l'Andreu li va picar una i llavors et dones compte de que tothom té teories sobre el que s'ha de fer -posa't aigua salada, posat vinagre, aigua dolça no, aigua salada si, pixa't a sobre, l'afterbyte és només per insectes?, no t'ho toquis, toca't-ho, etc.-.

Però de qui més hem après, està clar, és de la gent autòctona de l'illa; els italians. Sobretot pel que fa a com anar a la moda. Quins paios!! És increible lo pressumits que arriben a ser els tius. Anaven absolutament ridiculs!! No tenim cap foto d'ells, però hauríeu d'haver vist els mocadors que portaven per sortir per la nit, increible!! I una altra cosa típica dels italians: lo plastes que són amb les ties!! A es Calò del Mort hi havia dues catalanetes, una de les quals es va punxar amb una garoina al peu. Al mateix instant que sortia de l'aigua, amb símptomes evidents de dolor, tres italianinis que tenien al costat van sortir disparats a sòcorrer-la. Van estar com a mínim mitja hora amb elles! El més guaperin d'ells li va tenir el peu agafat tota l'estona el molt cabron!!! Haguéssiu rigut sentint el que li deien a la noia per a que es curés la punxada quan arribés a casa. El tiu aquell semblava que hagués treballat a la "Botica de la Abuela". Mai havia sentit tants remeis caseros i que a més, sonéssin tant eficaços. Quins perles els italians,... però en el fons, he de reconèixer que els hi tinc molt apreci.

Bueno senyors espero que aneu a Formentera i disfrutreu com ho hem fet nosaltres. En un post anterior trobareu tots els nostres consells sobre l'illa. Ah! M'oblidava, si algun cop toqueu una ortiga,... no respireu! ; )

21 de juny, 2007

Déu meu quina illa!! (primera part)

CONSELLS:

Cales i Platjes:

En aquest mapa trobareu moltes de les platjes i caletes de Formentera. Tot i no haver-les visitat totes, estic segur de que no n'hi ha cap de lletja en tota l'illa. El tema està en si són molt o poc turístíques i per tant si estan molt o poc concorregudes (ex de turístiques: Es Pujols, Cala Saona). La platja de Es Pujols per exemple, que a hora punta està plena d'italians, és una platja que ja li agradaria tenir a molts pobles costaners de Catalunya (Jaume dixit) . La illa fa un triangle, així que les platjes que us recomanem les agrupem en tres blocs. Ah! un altre questió important a tenir en compte per a les platjes de Formentera; saber d'on bufa el vent. S'ha d'intentar anar, i el tamany de l'illa ho permet, a aquelles platjes que quedin més resguardades del vent, d'aquesta manera us trobareu l'aigua més tranquila i el que és més important, menys meduses amb ganes de picar.


LLEVANT:

  • Platja de Llevant: gran i aigua preciosa
  • Platja de sa Roqueta: no hi vam anar però ens l'han recomanat
  • Platja des Canyers: no hi vam anar però ens l'han recomanat
  • Es Carnatge: s'arriba des d'un desviament (a ma esquerra anant cap a la Mola) de la carretera principal. Gireu quan trobeu un cartell que posa Venda Es Carnatge.
  • Cala Can Xicu Mateu: probablement no es digui així, però aquest el cartell de referència per desviar-se de la carretera principal, posa, Can Xicu Mateu. Una platja petita i molt xula. Vam estar completament sols tot el matí.
  • Es Caló: quan més a l'esquerra de la platja més sols estareu.
  • S'Espalmador: és una illeta que està tocant a Formentera pel nord. Entre les dues illes deu haver uns 50 metres de distància, però no és recomanable anar-hi nadant perque hi ha corrents molt fortes. Més d'un guiri s'hi ha quedat. A s'Espalmador hi ha fangs d'aquests que van bé per la pell.

PONENT:

  • Illetes: especial per a la posta de sol
  • Es Trucadors: especial per a la posta de sol
  • Les Piscinetes: a la zona Can Marroig, hi ha una espècie de piscines naturals a les que s'arriba caminant per les roques

MIGJORN:

  • Racó de s'Alga: una caleta a la que s'arriba després d'una llrga caminada. No hi ha sorra gairebé, ja que la platja esta coberta d'algues seques. Probablement no hi trobeu ningú.
  • Platja de Migjorn: fa uns 5km de llarg i té moltes "subplatjes". Cal buscar els llocs on hi hagi menys. El color de l'aigua és preciós.
  • Es Caló des Mort: caleta molt xula que té vistes sobre tota la platja de Migjorn i el Cap de Barberia

Per menjar (aquí trobareu info útil de restaurants i altres):

  • Fonda Pepe: Sant Ferran. Un dels llocs més típics de l'illa per dinar, sopar i fer les copes. Està a tope sempre, així que per entrar haureu de fer cua. Per la nit la gent demana les copes i se seu en cadiretes a la plaça de fora.
  • Macondo: Sant Ferran. Al mateix carrer que la Fonda. Es menja molt bé, especialment els postres!! Va la pena.
  • Matinal i Plate: Sant Francesc Xavier. En els dos locals es menja bé, sobretot pels esmorzars.
  • Can Rafalet: Es Caló. Aquest restaurant està al principi de la platja de Es Caló i té unes vistes molt xules. Potser és el millor lloc per menjar arròs de l'illa. També fan el pa amb coses (torradetes amb truita, anxoves, carn arrebossada, bacon,...)
  • La Pequeña Isla: La Mola.
  • Sol y Luna: Platja de Migjorn. Es menja molt bé, nosaltres ens vam menjar unes doradetes molt bones. S'hi arriba des del Camí Vell de la Mola. Des de Sant Francesc a la Mola el desviament queda a la dreta (el nom del restaurant està indicat)
  • Pelayo: Platja de Migjorn. Està tocant a la platja, just després del Sol y Playa. El peix es bo.
  • Es Cupinyar: Platja de Copinyar. No hi vam anar, però ens han dit que fan molt bé el peix.
  • Can Banderas: a ma dreta a la carretera principal en direcció a la Mola.

Per sortir:

Afortunadament, Formentera no és un lloc on sortir de festa sigui el més important. De totes formes hi ha llocs per pendre algo i per ballar que et garanteixen, com a mínm estar despert fins a que surti el sol

  • Sa Garrafa: Sant Ferran. És un dels bars de nit més xulos de l'illa. Està al costat de la Fonda Pepe.
  • Plaça de Sant Ferran: es congrega molta gent fent copes a l'aire lliure. Està entre la fonda i Sa Garrafa
  • Blue Bar: Platja de Migjorn. El Blue Bar és el millor lloc per anar a fer cubates i estar fins tard fent uns bailoteos. Està una mica apartat però el lloc es privilegiat. L'ambientillo és xulo i no hi ha excessiu guiri. S'arriba des de la carretera principal per un trencant a ma dreta direcció la Mola.
  • Es Pujols: hi ha bastants bars i alguna discoteca. Si hi aneu estareu entre l'1% dels no italians del local.

Mercadillos:

  • El Pilar de la Mola: És el mercadillo més típic de l'illa. Es petitet i rollo hippy. Està obert el dimecres i diumenges per la tarda.
  • Sant Francesc Xavier: els matins, al carrer principal del poble monten paradetes. San Francesc és el poble més maco de l'illa i on es troba el super més gran i barato (eroski)
  • Es Pujols: al passeig que voreja la platja es monten paradetes per la tarda nit. Està prou bé.
Altres recomanacions:

  • Transport fins a l'illa: des de l'aeroport d'Eivissa al port s'ha d'agafar l'autobus nº 10. Del port de la Vila a Formentera cal agafar un ferry. Hi ha unes quantes companyies que fan aquest viatge; els preus són cars (17 euros trajecte) però bastant similars. Jo us recomano algun barco on es pugui seure a fora. Les vistes són precioses.
  • Transport dins de l'illa: per mi el millor és llogar una moto. És el transport més còmode i ràpid per desplaçarte per allí. Només arribar a la Savina trobareu mil empreses de renting (els preus són gairebé calcats). Ara bé, si vas una setmaneta i estàs en forma, la bici és una molt bona opció. Durant el juliol i agost (que són els pitjors mesoso per anar a Formentera) es millor fer la reserva del vehicle abans d'arribar allí.
  • Els fars: cal visitar els dos Fars importants de l'illa; el de la Mola (preferiblement quan surt els sol) i el de Barberia (preferiblement quan es pon el sol). Aquest últim és el que surt a la peli Lucía y el Sexo.
  • El Mirador: pujant a la Mola hi ha un mirador amb restaurant inclòs. Val la pena parar per fer unes fotillos, les vistes de l'Illa són precioses.
  • Llogar una barca: crec que és una molt bona opció per disfrutar de l'illa des d'una altra perspectiva. A La Savina hi ha llocs per llogar, però a nosaltres ens van recomanar trucar a un tal Pedro (639942490) que feia bons preus.

Fotos amb el Pelut

Fruit de la nostra creixent afició per la fotografia, amb el Pelut hem decidit obrir un espai a Flickr per penjar fotillos. L'objectiu és anar fent sortides amb la càmara per fotografiar llocs, persones o situacions que ens agradin i després anar posant a Flickr aquelles que segons el nostre parer hagin quedat bé. També és l'exusa per passar una estona junts, fer uns bermuts, unes rises, o el que toqui.

El més curiós de tot però, és que abans de fer cap sortida ja tenim un encarrec (no remunerat evidentment). SOS Racisme ens ha demanat unes fotos per a la seva exposició itinerant Murs. Aquesta exposició pretén anar desmontant, a través de diferents tipus de materials, alguns dels tòpics que es creen al voltant del fenòmen de la immigració. Encara no tenim el calendari definitiu, però el que sabem segur és que la exposició passarà per tots els districtes de Barcelona. Ja us informarem.

En definitiva, que si voleu veure algunes de les fotos que fem amb l'amic Pelut hi podreu accedir des del menú de la dreta d'aquest bloc (Fotos del Pelut i el Borja). Esperem que us agradin. Si us interessa quedar-vos alguna, la cotització actual està en 2000 € / unitat. ; )

11 de juny, 2007

Això és una boda!!

Fa dos caps de setmana vem anar amb la Mar al a la "boda" de l'Helena i el Jordi. Ho poso entre cometes perque va ser un dinar de celebració amb tots els seus amics i crec que el casament (per lo civil) es celebrava un parell de setmanes després (potser aquest cap de setmana?).

Abans de res, dir que va ser una pena que el Sean no pogués venir (tenia una altra boda. Està clar que en aquesta època les bodes s'acumulen...). Sense ell el quartet del màster va quedar incomplert, però bueno, amb la Mar i l'Helena formem també un bon "tridente". (Sean no te preocupes, con el photopshop haremos como si hubieses estado allí!!! Eso sí, pasanos una foto en la que no vayas trajado que sino seguro que no cuela.)

La Mar i jo, tot i no conèixer a ningú o gairebé a ningú, ens ho vam passar molt bé i ens vem integrar sense problemes. El plan va ser el següent:

  • Inici de la festa a les 12h
  • Fi de la festa, al dia següent (nosaltres no ens vam quedar)
  • Aperitiu, dinar, sopar, alcohol, activitats diurnes i nocturnes i suposo que esmorzar
  • Lloc: Casa de Colònies la Marinada a Cambrils. Un lloc de puta mare per montar alguna coseta de cap de setmana per un grup gran
Crec que vam ser uns 120, tot gent jove. La idea de separar la família (els grans) i els amics per a una celebració d'aquest tipus està molt bé. Amb els colegues, sempre pots fer quelcom més relaxat i catxondo, i també donar-li un format diferent al de sopar+barra lliure. El dinar va estar molt bé, com podeu veure a la foto, els amics del Jordi (mestres paellers) van fer una paella per tothom. Impressionant!!

Després del dinar els amics més propers havien preparat una gyncama de regals amb un toc gastronomico-nacionalista molt divertida. Però el colofon va ser al final, quan com a últim regal va sortir el Feliu Ventura i els va dedicar una cançó preciosa. Va ser molt emocionant, se'ns va posar la pell de gallina! Haurieu d'haber vist la cara i els llagrimots de l'Helena, jeje (ho havia de dir!)

Bueno nois, us desitjem molta sort en la vostra aventura!

Una exposició que no us podeu perdre!!!

El Diego torna a ser el protagonista del nostre bloc, i aquest cop per temes no relacionats amb les arts marcials. ; ))

Fora conyes. L'any passat va rebre del FAD el premi a millor Dissenyador Emergent, i fruit d'això, va sortir la possibilitat de realitzar una exposició amb les seves peces més importants. L'exposició, que finalment és farà a la Cripta del FAD, s'inaugura aquest proper divendres 15 de juny i estarà oberta al públic una setmana. Us recomano anar el divendres (Moritz és el patrocinador!!).

A l'exposició trobareu (paraules de l'artista):

La expo *OBJECTS recull un total de 12 projectes que plasmen el meu treball mes personal, desde projectes que reflexionen sobre la nostra sexualitat com COOLSEX i BADOOM, fins a series d'objectes que questionen les nostres conductes socials com DOMESTIC PETS, DOG EAT DOG, LUCKY CHARM CARD, o EGO SOUP, tambe trobarem elements que es reintepreten en el seu entorn com KNIFE, CUCUSB o HOLE IN ONE... i alguna sorpresa mes...

Bueno senyors, aquí teniu una proposta interessant per fer aquest proper cap de setmana o la setmana vinent. Espero que us hi passeu!!