21 d’octubre, 2013

Santiago i la seva "cua de cavall"

Hem passat el diumenge fora de Monterrey. Ens hem llevat d'hora i hem agafat el cotxe per anar a veure la "Cola de Caballo", una impressionant cascada d'aigua que es trova al vessant oriental de la Sierra Madre. La Cola de Caballo està molt a prop Monterrey, a no més de quaranta km de la ciutat, i el nucli que té més a prop és Santiago, catalogat com a Pueblo Mágico, l'únic de tot Nuevo León.

La cascada és espectacular, sobretot en aquesta època de pluges quan el riu baixa ple d'aigua. El problema és que un cop has vist la cascada no hi ha gaire cosa més a fer. Nosaltres veniem preparats per fer alguna caminata muntanyenca i a l'entrada ens han dit que no hi havien senderes per caminar. La única que hi ha estava tancada per culpa de les pluges.

Així doncs un cop fotografiada la caiguda d'aigua hem marxat a fer voltes per Santiago per veure el poble i agafar gana. Hem fet algunes compres, una mica de mel artesanal i un molcajete, i després hem anat a dinar al restaurant més famós de Santiago, Las Palomas. Hem dinat molt bé sobretot el "asado de puerco" que estava fantàstic. L'Abril diu que no, però a mi m'ha recordat una mica a la "cochinita pibil".