19 d’octubre, 2010

El Blau i l'Embat; dos restaurants germans

Els meus pares van sovint al Blau, un restaurant molt i molt recomanable que està just a sota del Velòdrom, al carrer Londres. Coneixen al Marc, el xef, ja que el primer Blau que hi va haver no estava a Barcelona sinó a Begur. Hi hem anat un parell de cops en família; una per celebrar un aniversari d'algú de nosaltres, no recordo qui, i l'altre fa poc a fer el menú de migdia. No és un lloc barato ni molt menys, és un senyor restaurant, però tot el que donen és d'una qualitat brutal. Si vols provar i no gastar-te masses quartos als migdies tenen el que li diuen "Fórmula Migdia" (un menú en definitiva). Per 20€ tens primer, segon postre i beguda. L'altre dia no recordo exactament que vam menjar però a la web d'ells he trobat un exemple d'aquest menú. Allí va:

Primers
Pasta amb "jabugo"
Amanida "thay" de mero
Crema de pèsols amb botifarra negra
Verdures a la planxa
Arròs amb bolets i foie
(suplement 3 euros)

Segons
Bacallà amb humus i salsa verda

Sandwich d'arròs, pollastre i gingebre
Garrinet al forn amb xalotes
Ou, patata i jabugo
Entrecote
(suplemento 3 euros)

Postres
Mousse de prèssec blanc
Iogurt amb pera escalibada
Pa de pessic de cacau amb salsa de tofu
Pastis de pinya i coco
Cremós de xocolata blanca amb iogurt


Doncs mentre dinàvem va venir el Marc i va estar xerrant una estoneta amb nosaltres. El tiu ens va recomanar un altre lloc per dinar, una mena de restaurant agermanat amb el Blau; l'Embat. Pocs dies després, i seguint les seves recomanacions hi vam anar també amb els meus pares. 

Com a espai em va agradar més que el Blau. L'Embat és més càlid i menys nocturn. Han mantingut  coses del negoci que hi havia abans i això, barrejat amb tot lo nou que hi han posat, dona un toc més familiar i més de restaurant de barri que el Blau no té. 

El meu pare i jo vam fer un menú degustació i ma mare com tenia la panxa remoguda es va menjar un tall de rap a la planxa. Estava tot bo, però sincerament jo prefereixo el menjar del Blau.

Això és tot amics, bon profit!!

C/Londres 89 (Mapa)
93 419 30 32

C/ Mallorca 304 (Mapa)
93 458 08 55

2 comentaris:

Vero ha dit...

A l'Embat vam fer el sopar de Nadal, i ens va agradar tant que aquest any hi tornem! molt recomanable!
Petons

Borja Rius ha dit...

si???? q guay!! és un gran lloc. petonets