24 de setembre, 2008

amics, fideuà i festa major

Aquest cap de setmana vaig baixar a Castelló amb el Pelut a veure al Jose Luis, per alguns conegut també com Palomo. Com bé indica el títol d'aquest post el plan va ser molt senzill però al mateix temps infalible i per tant, garantia d'èxit segur.

Vem baixar dissabte al matí per arribar a dinar a Castelló on en principi ens estava esperant una paelleta. Amb el Pelut feia mooolt que no ens veiem i les hores de trajecte fins allí ens van servir per posar-nos al dia de les novetats dels darrers temps, no gaires per cert i també per compartir com sempre algunes inquietuts vitals. Bastant més tard de les optimistes previsions del Palomo, ens plantavem a Castelló de la Plana, una ciutat que no destaca per la seva bellesa monumental i arquitectònica, però a la que poc a poc vas agafant carinyo.

El Palomo havia sortit de currar (ja sé que era dissabte!!! ... jo tampoc ho entenc) i estava llest per anar a dinar, però el plan havia canviat, en comptes de paella teníem reservada una fideuà i en comptes de Castelló ens vem desplaçar fins a Burriana, un poble que es troba molt a prop. Més exactament vem anar al port de Burriana, on ens esperava el Santi, un amic del Palomo, amb el que va haver molt bon rollo. Després del pica pica ens van portar la fideuà,... buffff, només calia veure-la per u, saber que estava de puta mare i dos, que estava feta diferent a les que fem per aquí. Ens la vem menjar amb cullera directament des de la paella. No em pregunteu per que, però això em va encantar.

Després vem fer un cafetet al bar del port, molt recomable per cert, i seguidament, sense anar a fer la siesta, que sens dubte haguès estat el més saludable, vem anar a fer una volta per Burriana. És un poble bastant xulo i el seu element distintiu són les moltes cases d'estil modernista (diria jo) que conserva i que es van construir durant l'època d'esplendor de la ciutat.

Abans de sopar es va afegir al tridente palomo-pelut-borja l'Òscar de València, tot un crack. Ja amb ell, vem anar a jalar una mica als carrers de les tasques per estar preparats per a la nit que ens esperava. L'àmbient d'aquells carrers és molt xulo, estava a tope de gent menjant i bevent al carrer tot i que segons el Palomo hi havia menys gent de l'habitual per que a cinc quilometres, a Benicassim, hi havia festa major. Vem fer un cafè i un parell de copes i per designis que estan fora del nostre control vem anar cap a Benicassim. Hi havia genteta i el típic plan de les festes majors; un escenari, unes barraques i algunes atraccions. La nit va estar prou bé malgrat que els ritmes que portavem cadascun de nosaltres eren una mica diferents. El Pelut i jo vem tenir moments força bons però no coincidents en el temps, el Palomo va estar una mica baix (no pot ser bo treballar els dissabtes) i l'Oscar, com conduia i no podia beure, estava per altres temes.

El diumenge lo de sempre, una mica de ressaquilla, algunes brometes sobre la nit anterior i poca cosa més. Com no havíem reservat arròs a cap lloc vem anar al Tapelia. Estava molt ple i ens vem fotre un arrosset ben bo. Després, gairebé 300 quilometres de tornada amb el Pelut fent especulacions sobre els seus primers passos com a professor d'institut.

Com us deia al principi, amics, fideuà i festa major,... què més es pot demanar?

CONSELLS:

Per menjar:
  • Tasques de Castelló. Des de la Plaça de Santa Clara surten un parell de carrers on es troben diferents tasques on es poden menjar tapes i montaditos. Molta gent i molt bon ambient.
  • Restaurant Milio. Aquí és on havíem d'anar a fer la paella. No el trobo a Internet així que haureu de preguntar per allí.
  • Restaurant La Orà. Restaurant mariner per menjar peix, arrossos i sobretot fideuà. Està al port de Burriana, carrer Rosa dels vents 3.
  • Tapelia Castellò. El Palomo ens va dir que ho feien bo i tenia molta raó. Carrer Luís Vives 13-15

Per sortir:
  • Spoonful: un lloc de copes que estava prou bé, encara que potser una miqueta pijet pèl meu gust (amb el nom que tinc no sé si estic gaire legitimat per dir algo així ; )). Allí vem probar una de les especialitats de Castelló; el carajillo. El fan molt bo. Li posen rom que el tenen ja cremat amb una mica de llimona, canyella i sucre i li afageixen el café. Brutal!!
  • Four seasons. Bar musical en el que vem passar només cinc minuts degut a la nostra sobtada partida cap a Benicassim. Prometia molt.

7 comentaris:

Sara - Mandaloula ha dit...

què guapos els tres!!!!

Queco ha dit...

I quina gran foto la de Peluti!

Sara - Mandaloula ha dit...

Jejeje cert.
Palomo a ver si te vienes un dia y te vienes a cenar.
Un petó

Plut ha dit...

Guapa tu Sara!
Que dir... el títol del post ho diu tot, gran finde! I tot i que costi de creure viatge d'anada (3h), Pelut i Borja sense parlar del Barça, mai dels mais s'havia vist res igual!
Ummm que bon els carajillus!

Borja Rius ha dit...

otia peluti! no vem parlar de futbol? estem fets un intelectuals...

Plut ha dit...

Ja ja ja !
Intelectuals .. m'has deixat sense paraules! Però aprofitant això et poso aquest link http://superga.blogspot.com/ blog amb grans articles sobre fútbol ( la majoria del gran estimat Enric Gonzalez).
Com sempre faig tard i crec que l'has descobert fa poc tu solet, però bé aquí queda !

Anònim ha dit...

Quina crónica de Borriana xiquet !
Impresionant

Oscar

-Una setmana abans al FOUR SEASONS va a actuar Ben Vaughn, una llastima. Molt recomanable.