02 de febrer, 2010

Bocates

Els bocates s’han convertit de mica en mica i sense voler-ho en un dels pilars de la nostra dieta actual. Els motius són diversos però jo en destacaria principalment tres.

El primer, la velocitat amb la que viu la nostra societat, on l’agenda marca el ritme del dia a dia i deixa normalment poc temps per a àpats tranquils i relaxats. Els bocates són una solució ràpida i còmode que et permet fer un dinar en molt pocs minuts i fins tot et permet fer-lo mentre et desplaces d’un lloc a un altre. Un segon motiu, es deu a que la nostra generació ha perdut de cop el coneixement gastronòmic que s’havia anat acumulant i traspassant durant moltes i moltes generacions. Les receptes que sabem fer són ben poques i eI temps que tenim per a fer-les es redueix en moltes ocasions al cap de setmana, així, els bocates es converteixen en una solució fàcil on els coneixements culinaris són gairebé innecessaris. I per últim, les exigències pressupostàries. La vida s’ha tornat molt cara i més encara a ciutats com Barcelona, on només la vivenda ja suposa per molts la meitat del pressupost mensual. Un entrepà resulta barat i pot fer que un sopar o dinar t’acabi sortint per menys de sis euros, un preu molt més econòmic que el de molts restaurants, on baixar dels 20 resulta missió impossible.

Així doncs, com en una setmana standard, podem menjar-nos tranquil•lament entre sopars, esmorzars i dinars entre 5 i 10 entrepans, resulta important saber diferenciar entre els llocs on fan entrepans, que són molts, i aquells on fan entrepans que valen realment la pena. Per aquest motiu dedicarem a partir d’ara en el bloc una secció específica per posar aquells llocs on per a nosaltres fan els millors entrepans de la ciutat.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola,

jo, i m'atraveixo a dir tb en nom de la Ganzi ens fem fans de l'apartat bocates. T'has deixat un motiu, és que un bon entrepà pot ser una molt bona cosa.

Una recomanació, al Carrer unió davant del 21 o 24 una mena de colmado antic reconvertit, pots escollir entre els ingredients que veus, la carta és inmensa i està bé de preu. Un entrepà i una cola de llauna, 6€. I el local té molt d'encant. És petit i obert al carrer. Un espai xulo i uns entrepans tremendus!

Borja Rius ha dit...

doncs és veritat, potser era la raó més important. m'encanten els entrepans!!!

a veure si em portes a aquest lloc que dius : ))

Plut ha dit...

Umm entrepans!
Aquest de la foto és EL GRAN COMBINAT VARI no ?

Borja Rius ha dit...

si!!!!!!!!! el rei dels bocates...