18 de juny, 2013

Candela - Palamós


Aquest cap de setmana passat ha estat genial. He estat a Calella acompanyat d'amics, gaudint del mar i el sol i també per suposat del bon menjar.

El dissabte vam sopar a un lloc que ens havia recomanat la meva mare i que ens va encantar. Es tracta del Candela, un petit bar situat al centre de Palamós. Si hi passes per davant es probable que no et donis compte de que hi és ja que per la seva ubicació i mida queda passa bastant desapercebut. Tot i el merder que hi ha al carrer on està quan hi entres el soroll desapareix i et trobes amb un local petitet (8 taules diria) però molt acollidor i ben decorat.

Hi vam anar amb la Belén, el Jordi i el Pelut. Veníem afamats d’un dia sencer de barca i d’una horrible experiència culinària la nit anterior, així que tots vam menjar amb unes ganes brutals i vam arrasar amb tot el que vam poder.

Tota la carta és per picar així que vam agafar moltes cosetes. El més recomanable els musclos en escabetx casolans, la truita de patata i ceba amb “pulpo a feira” i per mi també uns rollitos farcits de magret d’ànec i feta. Ens vam deixar bastantes coses per provar però tot feia una pinta excel•lent.

Si aquest estiu esteu per la Costa Brava hi heu d’anar. Ah! I recordeu reservar ja que sempre està ple.

Restaurant Candela
Avinguda Onze de Setembre, 77, 17230 Palamós, Girona ‎
972 31 59 99 ‎

Ver Restaurants en un mapa más grande

15 de març, 2013

La Gallina Pelada


Aquest cap de setmana vam fer una sortida d'aquelles que quedaran per sempre a la memòria. Vam anar un grup bastant gran a pujar la Gallina Pelada una muntanya que queda just al sud del Pedraforca. Hi vam anar el següents; Xavi, Laia, Bru, Aina, Glòria, Jordi Belén, Raquel, Pelut, Tana i Borja.

Vam quedar al bar de la plaça de Saldes a les 9.15h del matí però per culpa d'un suc que es va prendre la Belén una part del grup vam fer una mica tard. Un cop allí, i després del cafè de rigor, vam agafar el cotxes i vam fer alguns quilòmetres fins a la Pleta de la Vila que és des d'on vam començar l'ascensió. Allí ens van llogar les raquetes, bàsiques per a fer l'ascensió ,perquè gairebé des de l'inici hi havia molta neu. (12€ raquetes i 13€ raquetes+pals)


La pujada va ser espectacular. Feia molt de solet i la neu estava fantàstica. A més, a mida que pujavem les vistes de Saldes i el Pedraforca cada cop eren més impressionants. A la que es va aclarir el bosc i també el camí vam fer paradeta i ens vam posar tots les raquetes. Vam seguir la pujada i la veritat és que el desnivell de la rampa era bastant duret. De fet es tracta d'una ruta relativament curta (4km de pujada) però amb un desnivell bastant important (700m).
Quan estavem a 10 minuts del refugi el temps va començar a canviar i van entrar ràpidament núvols de pluja i també bastant de vent. Aquest núvols van portar també algunes bolbes de neu i això després d'un petit "conlave" muntanyenc ens va fem prendre la decisió de tornar cap a baix. La baixada va ser un pel més difícil que la pujada. Potser va ser menys cansada, però els que ens vam treure les raquetes abans d'hora vam patir diverses relliscades.

Així doncs queda pendent tornar a la Gallina Pelada i fer-la fins al fina i si pot ser a més, amb neu i raquetes.


Gran dia amics!!

Aquí teniu informació més detallada sobre la ruta: http://www.explora.cat/es/gallina.html



Ver Llocs visitats en un mapa más grande

06 de març, 2013

Comida de primos


Fa unes setmanes vaig anar a un dinar que em feia especial il·lusió. Va ser un dinar amb tots els meus cosins als quals feia molt i molt de temps que no veia junts. Que acabessim anant a dinar plegats va tenir diversos responsables. El primer i més important, el Tonet, que va ser qui va tenir la idea de fer el dinar. Després, un servidor que va estar enviant els primers mails i fent la proposta i per últim el Gonzalo que es va encarregar de posar d'acord a tot el clan Morales i suposadament de reservar taula.

Així, un cop tot lligat, un dissabte fred de febrer però amb un sol espatarrant ens vam anar cap a Sitges que és on viu la majoria dels meus cosins. Abans d'arribar vam passar amb la Clara i el Tonet per la casa on havíem estiuejat de petits. Quina il·lusió em va fer! Vam parar un segon, ens vam tirar una foto i després vam estar recordant coses de quan passavem les vacances plegats.

Vam arribar a l'Arrosseria del Terramar i el Gonzalo ja era allí esperant-nos. Quan ja hi vam ser tots vam anar cap a dins i va ser llavors quan vam confirmar que ningú havia trucat per reservar. Afortundament es tracta d'un lloc bastant gran i no vam tenir problemes per trobar una taula. El dinar va ser divertit i a més vam menjar força bé. Era un menú tancat amb un pica pica mariner de primer i després un arrosset a escollir. 

Després del dinar vam anar a casa dels nostres tiets, la Paz i el Lorenzo i allí vam acabar de tancar un gran dia de retrobament familiar. Espero que el proper cop no es dilati tant en el temps.

Passeig Marítim 80,
Sitges - (Barcelona)
T. 648 985 092


Ver Restaurants en un mapa más grande

28 de febrer, 2013

Market; cuina fresca


Un dels darrers projectes en els quals he estat treballant m'ha portat a rondar un altre cop per la zona de glòries. Per allí treballa i viu la Carol que sempre em descobreix grans llocs per menjar.

L'altre dia em va portar a fer el menú al Market, un lloc que està al carrer Badajoz tocant amb Pujades. Vam menjar de menú i ara ja fa tants dies que no recordo exactament ni el que vam menjar ni el que ens va costar. L'únic que us puc explicar és la sensació que encara mantinc del lloc i del tipus de menjar que servien. El menjar era fresc i saludable. Tot coses apetitoses però al mateix temps lleugeres, pensades per a que la gent no es dormi davant de la pantall de l'ordinador després de dinar. El local anava en simptonia amb el tipus de cuina que servien; parets de rajola blanca, miralls, llum natural, algunes taules compartides, etc.

Suposo que com molts llocs de menú del Poblenou només obren al migdia, així que si treballeu per la zona aprofiteu per a fer un àpat fresc i saludable.

C/Badajoz 83 (Barcelona)


Ver Restaurants en un mapa más grande

21 de gener, 2013

Pepa Tomate

El Pepa Tomate és el restaurant que ha substituït al Sureny a la Plaça Revolució. No sé com els hi deu anar, però la sensació és que sempre està ple. Els tius han encertat plenament tot i que suposo que el traspàs també s’ho deu valdre; local a Gràcia, cantoner, en una de les places més concorregudes i a més amb terrassa. 

Hi vam anar un diumenge de ressaca amb el Jaume i vam menjar bastant bé. Tenen poqueta cosa de plats però bastanta tapeta. Tot són coses que venen de gust però que tranquil·lament et podries fer a casa. En definitiva coses baratetes però ben cuinades i presentades. La decoració se l’han currat bastant, molt en la línia de molts llocs modernets que cada cop proliferen més per la ciutat; tendència al blanc, rajola a la paret, miralls i pissarres pintats, taules de fusta,...

Jo vaig menjar una milanesa amb formatge i guarnició i el Jaume un arròs caldós. Les dues coses estaven molt bones, però a mi no se’m va posar especialment bé la carn. Suposo que la combinació, arrebossat-ressaca no va acabar de cuallar. 

Bon profit!

Plaça de la Revolució nº17 (barri de Gràcia)
08012 Barcelona
Tel.: 932 104 698
mail: info@pepatomate.com



Ver Restaurants en un mapa más grande

02 de desembre, 2012

Bodega Manolo

La Bodega Manolo és un clàssic de Gràcia. Jo hi havia anat fa ja bastant temps amb el grupillo del Roble. Hi anavem a sopar i normalment a celebrar algun aniversari. Recordava que es menjava molt bé però que picava una mica.

Aquesta setmana, arran del meu nou trasllat he hagut de dinar un parell de dies pel barri. El primer vaig quedar amb el Johny que m'havia d'ajudar a portar alguns dels trastos de la casa vella a la nova. Va dir d'anar al Manolo i jo al principi vaig pensar que el tiu apuntava una mica alt per ser un dia entre setmana, però tot seguit em va dir que feien un menú que estava molt bé per 9 €. Jo tenia una gana brutal ja que portava des de les 7h del matí pujant i baixant caixes i em vaig quedar bastant bé amb el que vaig menjar; llenties estofades d'aquelles amb xoricet, després una entranya amb patates i per rematar-ho un pastís de formatge.
Al dia següent hi vaig tornar tot sol pq m'havia agradat molt i em vaig tornar a trobar al Johny, aquest cop amb sa mare. Em vaig sentar amb ells i com estava molt ple els havien posat a la taula que tenen dins de la cuina. Això em va molar molt!! Va ser un dinar molt agradable i en molt bona companyia. 

Si us agrada el menjar cassolà i esteu per Gràcia a la Bodega Manolo us hi sentireu com a casa.

Bodega Manolo
Torrent de les Flors 101

Ver Restaurants en un mapa más grande