18 d’agost, 2010

Truita de patates al Bar Electricitat

Fa poc que l'Angelito viu a la Barceloneta però quan vas amb ell pels carrers d'aquest singular barri et dones compte que ja és un més. I no un més dels guiris que aterren i marxen constantment, sino que ell sembla un autèntic descendent dels primers pescadors que fa molt de temps van ocupar aquest indret. Així, actua com els de tota la vida; mai va pel passeig i si pels carrerets, viu el barri amb el respecte de la gent que hi porta tota la vida, pel carrer saluda, en els bars i comerços ja el conèixen i el més important de tot, asseca la seva roba en el balcó!. Si això és així en només dos mesos, que pot passar si és queda uns quants anys? Segurament acabarà llegint el pregó de les festes mentre és aclamat per les multituds... ; )).

Un d'aquests bars on el conèixen és l'Electricitat, una bodega de tota la vida de la Barceloneta que serveix tapes fredes i on un dels plats estrella és la truita de patates.

(obro  parèntesi)

No sé si us heu fixat, però a Barcelona no hi ha bars que tinguin fama per la seva truita de patates, i amb això no vull dir que no hi hagi molts llocs que la facin bona, sinó que simplement, la truita de patates no és un tag per el qual es busquin els bars a la nostra ciutat. A Madrid, i a d'altres llocs, això si que passa i hi ha molts locals que precisament són famosos per la seva truita de patates. Així que ja comença a ser hora que algú faci un ranking de les millors truites de patata de Barna (al loro!! senyors del Timeout) i donar-li així la importància que es mereix a aquest exquisit plat (ho sento Jaume!!). 

(tanco parèntesi)

El cambrer, que sembla un doble del Robert de Niro, és un person i fa temps que amenaça a l'Angelito amb una nit de festa mano a mano (vete preparando que este tiene mucha tela). Diu l'Ángel que hi vas per fotre't una truita i el tiu t'acaba liant. No saps com però surts hores més tard, havent sopat i mig taja per culpa d'una espècie de vermut especial "que tiene mucho peligro"!!

Doncs això, que ens vam menjar un pinxo de truita de patates que estava molt bo. No és la millor que he provat a la meva vida, però està realment bona. Sembla que altres tapes com per exemple el pinxo de lacón també estan bastant bones.

Apa!! Bon profit i visca la Barceloneta!!!


Bar Electricitat
C/ Sant Carles 15, Barcelona (Mapa)