29 de juliol, 2008

La festa major i el declivi de la democràcia

Aquest cap de setmana passat van ser les festes majors de Riudoms que es celebren en honor a Sant Jaume, patró d'aquesta bonica vila del Baix Camp. La novetat respecte d'altres anys, era que enguany les festes comptaven amb activitat nocturna, és a dir barraques i concerts. Per aquest motiu, i no pel ball de gegants, el Lopes i jo, amb la baixa significativa de darrera hora del Roger deguda als seus últims excessos vespertins, vem fer un pensament i el divendres a la tarda vem fer cap cap a Riudoms amb l'objectiu de posar una mica de glamour a la vetllada.

La valoració sobre la festa nocturna no la posarem en aquest bloc per a no ferir la sensibilitat dels riudonengs (gentilici de Riudoms), a més, som comprensius i entenem que era el primer cop que organitzaven l'acte, no hi havia experiència prèvia ni recursos suficients, no s'havia fet la difusió necessària pels pobles propers, faltava tradició, etc, però hi ha un tema que per més voltes que li dono no acabo d'entendre. A quina ment perversa se li va acudir convidar com a cap de cartell a un regidor de Reus, vestit d'Elvis i borratxo perdut!!!???? Qui va incubar la genial idea de portar un pallo que en la seva discografia té títols com el Blues de la Vaselina, No li cabia o l'Elfo Sodomita???!!!! Quina individu degenerat va decidir que vingués a cantar un autòcton de la ciutat rival per excel·lència provocant amb el tema Tots som de Reus???!!! Déu meu!!!!!

Doncs si senyors, aquest cap de setmana vem tenir el plaer de veure en directe un tal Ariel Santamaria, ciutadà i regidor de Reus i producte evident del declivi de la nostra democràcia i de la cada dia més gran desconfiança dels humans amb els polítics. Quin personatge!!! Tot i la obscenitat i cutrerio de la seva actuació he de reconèixer que em va fer gràcia. D'això se'n diu no tenir vergonya.





A part de la nit, el sube y baja a Riudoms va valer molt la pena, com sempre. Ja hi he anat tants cops que quan hi vaig em començo a sentir com a casa, i a més sempre em fa il·lusió veure a la família del Jaume i als seus amics. El dissabte el vem passar a Cambrils, la platja més propera a Riudoms. Volíem fer una paelleta al xiringo, però els dissabtes de juliol sense reserva acostumen a ser complicats, així que vem acabar fotent-nos un menu de pasucatamboli a tercera línia de mar. A les sis aproximadament tornavem cap a Barcelona, cansats, amb el maletero ple d'avellanes i coca de recapte i en el cap encara ressonant la poètica lletra de No li cabia...


CONSELLS:

La Confiteria: antiga confiteria reconvertida en restaurant. Un bon lloc per sopar a l'estiu a Riudoms ja que et pots asseure a la plaça o a una porxada molt maca. Es teoba a la Plaça de l'Església 15.
Xiringuito Denver: ens el va recomanar la Imma, germana del Jaume, per anar a fer la paella. La veritat és que feia molt bona pinta, però ens vema haver de conformar amb el rancho que he comentat abans. Platja del Regueral, Cambrils.
Forn Domingo: possiblement la millor coca de recapte del món... Avinguda Francesc Macià 20, Riudoms.