11 de maig, 2007

Amsterdam

La Sara va viure tot un any a Amsterdam. Durant aquell temps la vaig visitar crec que quatre cops, i de la seva ma, i a sobre d'una bicicleta, vaig descobrir una de les ciutats més boniques i amables d'Europa. Hi ha moltes coses que m'enamoren d'Amsterdam, però crec que la més important és que es tracta d'una ciutat feta a la mida de les persones, en la que sempre et trobes a gust. Sempre et sents bé a Amsterdam, els seus carrers petits, el seus infinits canals vorejats sempre de fileres d'arbres, l'amabilitat de la gent, els mercadillos, les passejades pel Vondelpark, només el soroll dels tranvies i les bicicletes, ... és una ciutat que t'abraça, t'integra i mai et fa sentir petit.


CONSELLS:

Coses que no us podeu perdre:


Passejar pel Vondelpark en bici. Es preciós, val molt la pena.
El Noordermarkt és un mercadillo que obren només els matins (aquí trobareu info sobre tots els mercats de la ciutat). Els millors dies són dilluns i dissabtes. Trobareu moltes peces antigues i paradetes de menjar molt maques.
Albert Cuyp markt. Es dels mercats més llargs d'Europa. Els dissabtes està a tope.
Mercat de les flors entre el Munt i Koningsplein. Cada dia obert fins les 6.
Rembrandtplein, Leidseplein i Waterlooplein.
Passejeu pel Damm i tota la zona del darrera.
Barri Roig! La zona del Nieuwmarkt es molt maca
Anar a la zona del Pijp, per on està l'empresa Heineken, pel carrer Ferdinand Bolstraat.


Per prendre algo/sopar:


Sobre tot la zona del Pijp. Es una zona molt maca, a prop del vondelpark. Es com el Born a Barcelona, una mica pija però molt maca. Alla esta el Albert Cup Market i molts baretos per anar per la nit i també per sopar. Us recomano un parell: Chocolate, De groene Vlinder, Engel, i mils mes. Doneu una volta i escolliu.
També us recomano la zona dels "grachts", Singel, Herengracht, Keizersgracht, Prinzensgraacht,... tenen molts restaurants. En hi ha un que esta bé que es diu NOA al Leidsegracht 84,, una mica carillo però es molt mono, menjar oriental.
Hartenstraat 24 - Van Harte - també està força bé.
un lloc on anava molt a sopar - esta al Nieuwmarkt - no m'enrecordo del nom però es un lloc petitet que està en una cantonada, de color bastant vermell, té com dos pisos molt petitets, Es veu des de fora.
Si pujeu des de la zona sud el Singel cap adalt, trobareu a la dreta un lloc molt xulo per anar a esmorçar. Fa cantonada i es maquíssim. Buffet van Odette en Yvette Herengracht 309
Anar a menjar el millor pastís de poma al bar De Winkl al Noordermarkt.


Per sortir :


√ Paradiso i Melkweg al costat de Leidseplein.


De compres:


La zona del Munt
Leidsestraat
La zona de grachts, Herengracht, Singel,...
Kalverstraat, Nieuwendijk, son els carrers que van del Spui fins Station Centraal

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola! Recomant a unes amigues. Ens ha estat molt útil.
Què guay!

Molts petons
Bea