30 de juliol, 2013

D'aniversari a København

Els posts de Viatges Habibi porten bastant de retràs. Han estat mesos d'intensa feina i importants decisions que han deixat la producció de posts en un segon pla.

Un dels viatges que he fet aquest primer semestre ha estat una visita de quatre dies a Copenhage amb la família. Hi vam anar en motiu d'un doble aniversari, el de la meva tia i la meva mare, que enguany feien números rodons les dues.

Hi vam anar els quatre, no ho havíem fet mai, i ens ho vam passar prou bé. A més el viatge va estar especialment bé per a mi ja que em va sortir ben baratet : )). Gràcies!!!

L'arribada en avió va ser un pel accidentada. Hi havia molta no, moltíssima boira i vam estar a punt d'anar a aterrrar a Goteborg (sí, allí on el Pichi va fer tres gols). El pilot va dir que faria un intent i si no ho aconseguia aniríem a aterrar allí. El tiu va aterrar de conya, però el terra no el vam veure fins que no vam ser a 50 metres de la pista. Realment va ser impactant.

Un cop allí vam tenir temps per a visitar la ciutat molt a fons. Cap de nosaltres hi havia estat (aquesta va ser una de les condicions del viatge) i realment ens va agradar i dona més de si del que em pensava. Cal visitar-la en els mesos de bon temps, això si. Primer per les hores de llum i el fred que hi fa i segon per que la vida de la ciutat floreix espectacularment quan fa bo. Vam parlar amb un parell de catalans que vivien allí i ens van explicar que l'hivern era realment dur.

D'aquest viatge ha sortit també una relació amb una família sueca-danesa. Us explico. Un dia voltant per les rodalies de Christiania vam trobar per casualitat un lloc per dinar típic danès. Hi vam entrar i ens vam asseure al costat d'una taula de quatre persones, tres homes i una dona, germans els quatre, però d'això ens vam enterar al cap d'una estona.

Mentre miràvem la carta ens vam sentir parlar català i castellà i es van oferir a ajudar-nos en l'elecció dels nostres plats. Dos d'ells parlàven castellà molt i molt bé i en l'estona del dinar ens vam començar a explicar coses mútuament. Al final, i com a agraïment al bon rollo que hi havia hagut els hi vam dir que si venien a Barcelona serien molt benvinguts. Un d'ells era futbolero així que també ens vam oferir a convidar-lo al camp nou.

Ara fa uns dies, just abans de venir a Mèxic vam tenir a un d'ells a casa dels meus pares sopant. Li vam fer un àpat "tipical mediterranean" i ens ho vam passar molt bé. Després d'insistir en que volia venir a veure "el clásico" amb el seu fill (molt llest el paio) finalment vam acordar un molt decent derbí barceloní.

Gràcies família per aquest fantàstic viatge. El recordaré sempre.


Consells:

Færgecafé (restautant de cuina danesa)
A Hereford Beefstouw (excel·lent i car lloc de carns)