15 de novembre, 2010

Un dia al Delta de l'Ebre


Fa un mes aproximadament que vam anar a passar el dia al delta i encara no havia trobat una idea per escriure el post. Donant-li voltes (tampoc gaires) al perquè no en trobava cap he arribat a la conclusió que aquell va ser un dia peculiar. Fent una metàfora artística podríem dir que va ser com un mosaic; una sola historia, però composada de moltes petites tessel·les.
  1. Ens trobem a Can Ros i quan entro l’Ángel ja hi és. Mentre esperava s’ha pres un cafè i ha comès el primer error del dia ja que Can Ros té moltes coses bones però el cafè no és una d’elles. Poc després arriba el Pelut amb cara de no trobar-se bé i diu que té l’estómac fatal. Per compensar-ho es pren un vichy i ens partim un entrepà de truita d’alls tendres (ideal pel mal de panxa, no ho sabíeu?).
  2. Pugem fins al meu replà i entre els tres baixem una tele de 20 kilos per les escales. Sí, si que tinc ascensor, però encara que no us ho cregueu, és tan estret que la tele no hi cap. Baixem els 8 pisos fent relleus sincronitzats un pis cadascun.
  3. Arribem a Riudoms i anem a buscar al Jaume. Sorprenentment ja està llevat i preparat per marxar. Abans però fem un mini esmorzar a base de coca de recapte a la seva cuina. El Pelut continua tenint la panxa fotuda però tot i així es menja una parell de talls de coca (ceba i pebrot, aliments altament recomanables per a estómacs delicats)
  4. Finalment arribem al delta; llueix el sol i fa un dia esplendorós. Lloguem unes bicis i sortim a la carretera. Val la pena haver baixat només per estar els quatre pedalejant tranquil·lament entre els camps d’arròs.
  5. Arribem fins a la platja i deixem les bicis per fer algunes fotos i caminar una estona. En començar la tornada la bicicleta de l’Angelito es trenca i es queda sense pedal. Tenim un problema important però a cap de nosaltres se li acut mirar el quadre de la bicicleta on hi ha enganxat el telèfon de la tenda de lloguer de bicis; som així de llestos. El Jaume i jo comencem la tornada com si es tractés d’una contrarellotge del tour i el Pelut i l’Ángel es posen a caminar. Tenim hora per l’arròs i tot apunta a que arribarem tard.
  6. Arribem follats amb el cotxe i entro derrapant amb freno de ma inclòs al parking del restaurant. El Jaume, el Pelut i l’Ángel flipen i per uns instants s’avergonyeixen de ser els meus amics. Entrem i com era de preveure hem perdut la taula. La nostra cara de desesperació ens delata i l’excusa de la bici serveix per a que després d’una petita espera ens trobin un forat.
  7. Els deliciosos arrossos que ens mengem banyats amb el vi i d'altres alcohols converteixen el dinar en un moment d’exaltació de l’amistat i de bon rotllo màxim. El pelut sembla haver oblidat definitivament els seus dolors de ventre.
  8. Passegem al costat de la gent de Sant Jaume d’Enveja i Deltebre pel novíssim pont que uneix aquestes dues poblacions separades pel riu des del seu naixement.
  9. Tornem a Riudoms a recollir les coques, l’oli i les avellanes. L’Ángel descobreix un paradís en la tenda de productes fitosanitaris dels Mestre.
  10. Parem a una estació de servei i mentre el Jaume realitza unes trucades de cabdal importància els altres mantenim una conversa sobre les dificultats que es presenten a la vida.
  11. La cua que ens trobem és l’excusa perfecte per fer una partida de password. Jaume i Pelut Vs Angelito i Borja (duelo de titanes). Finalment quedem empatats a 7 tot i que el Jaume i el Pelut van en avantatge tota l’estona. Els piques Borja – Jaume fan les delícies del Pelut. (Jaume, algun dia em guanyaràs no et preocupis)
  12. Arribem a Barna i ens anem despedim en comptegotes sabent que acabem de passar un gran dia plegats.
Aquí les teniu, aquestes són les petites tesel·les que composen el bonic mosaic titulat “Un dia al Delta de l’Ebre”.

Restaurant El Racó del Riu
Avinguda de l'Ebre s/n, Sant Jaume d'Enveja (Mapa)
+34 977 468 378 




Mostra Restaurants en un mapa més gran

6 comentaris:

Jaume Mestre ha dit...

Impecable llistat d'activitats. Borja, t'has plantejat treballar com a redactor d'una revista de viatges organitzats?
Quan vulguis et guanyo.
Però, sens dubte, va ser un dia molt especial. Vam riure molt i vam disfrutar d'un bon àpat. Ara només queda repetir.

Borja Rius ha dit...

jajaja! molt graciòs. Ok. D'ga'm lloc i hora i alli estaré.

Sergi ha dit...

Nens, que carai és el password?

Plut ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Plut ha dit...

Aquí el Pelut, ai Borja hi ha temptacions gastronòmiques que ni un mal de panxa pot evitar la seva ingesta ;)! Gran dia, un diumenge inmillorable!!! Sempre he pensat que Jaume i el Borja serien de les millores parelles còmiques del món, imagino un programa de TV, 5 minuts cada dia, on comentéssiu l'actualitat, seria genial, quina tele ho compra ?

Borja Rius ha dit...

jajaja! sergi (sabrià) el pasword es un joc q es fa a un programa de la tele. això de ser alcalde no deixa temps per res! ; )