11 d’abril, 2007

Friedrichshain is in Berlin

Ja feia molt de temps que els dos teniem ganes d’anar a Berlin. Tothom ens havia parlat molt bé i la veritat és que les expectatives s’han acomplert. Berlin és una ciutat molt maca, amb infintes coses per fer i per veure, amb una gent molt amable (no sé pq els alemanys tenen fama d’antipàtics) i amb molt de moviment. Nosaltres hi hem anat tres dies i mig, però ha ens ha quedat clar que amb això no n’hi ha prou. Probablement entre cinc dies i una setmana és el temps necessari per a veure la ciutat amb certa tranquilitat.

Un dels grans encerts d’aquest viatge ha estat l’allotjament. Gràcies a l’Amrei, una àmiga muniquesacatalana de la Sara, vam trobar un pis de lloguer per a turistes on ens vam trobar com a casa. Un pis preciós de 100 m2 completament equipat; un pis normal en una ciutat com Berlin, però un pis de somni per un barceloní. La nostra habitació, a la que entraba moltíssima llum, devia tenir 33 m2!! Vam estar de conya i a més vem tenir tota la intimitat i tranquilitat del món.

… I a més, el pis estava al barri de Friedrichshain!!! Quin descobriment!! La Lonely Planet i la Guia de Berlin de El País en feien contades referències, però nosaltres vem tenir la sort d’anar a parar allí, al vell mig del barri. Hi havia molt, molt de moviment, especialment per la nit. Els carrers principals estan plens de bars i restaurants de tot tipus i durant el dia hi ha vida de barri amb comerços i mercats. Ha sigut ideal estar instal·lats allí; cada dia al arribar a la casa, i després del tute de museus, jardins, avingudes i carrers, només ens calia baixar al carrer per trobar algun lloc per menjar, fer una cerveseta tranquilament i esta rodejat de la joventut berlinesa.

A part de les recomanacions que fem més a baix, també crec que no es pot anar a Berlin i no llogar una bicicleta (bueno, cal tenir en compte que nosaltres som bastant bicicleteros). És una ciutat molt còmode per circular en bicicleta; és molt plana, hi ha molt carril bici, les voreres sòn molt amples i la conducció és civilitzada, contràriament al que passa aquí. Llogar-les és molt fàcil,...fins i tot es pot fer a través del mòbil!! La bici et permet veure la ciutat amb uns altres ulls i a més, també et facilita la visita de barris i parcs com per exemple el Tiergarten.

Bueno, us deixo amb alguns consells sobre la ciutat…

Tschüss!!!

CONSELLS:

Barri de Prenzlauerberg:

  • Bar Gagarin – Rykenstraße amb Knaakstraße (placeta molt maca, pastissets, menus, mantes a fora, al costat esta el bar Pasternak també molt conegut. Són uns bars genials per dies qu fa sol i es pot estar a la terrassa)
  • Kollowitzplatz – mercadillo molt divertit els dissabtes fins la tarda. Es pot dinar alí mateix el que preparen a les diferents paradetes

Centre:

  • Oranienburgerstraße – moltes botigues, baretos, restaurants
  • Hackesche Höfe – Hackescher Markt – val molt la pena per veure els patis interiors
  • Alte Schonhauserstraße – moltes tendes
  • Tachele Casa Ocupa – al final de Oranienburgestrasse
  • Cafe Espresso Ambulanz al costat de Tachele, bon lloc per fer una parada i prendre un cafè boníssim i/o un pastisset.

Friedriechshain:

  • Grünbergestraße, Boxhanger Strasse i Boxhanger platz – molt moviment, restaurants, bars,... Per exemple: Mirsham es pot sopar i fan uns cocktails molt bons.

Menjar:

  • El Curry wurst és un dels plats més típics de la ciutat. Consisteix en una salsitxa amb salsa de tomaquet, curry i pebre vermell. Es pot trobar per tots els racons de Berlin, però els millors són els que serveixen a Kurfürstendamm 195 - Kü’damm 195
  • Un lloc de menjar típic de la resta d'Alemanya que és molt autèntic i on podeu menjar Spätzle (aquest també és el nom del local) i schnitzel. Està al carrer Luneburgerstrasse, just sota el pont que passa el tren.
  • Els magatzems Ka De We (un Harrods a la Berlinesa) que es troben a Kurfürstestrasse, són un lloc que cal tenir en compte per anar a fer un mos. A la sisena planta hi ha la segona "tenda gourmet" d'Europa. Senzillament impressionant. Està bé anar a fer un cop d'ull i aprofitar per menjar a alguna de les moltes paradetes que serveixen menjar.

Museus: