12 de novembre, 2006

Escapada a Olot

El passat novembre vam fer una petita escapada amb l'amic Pelut a la Garrotxa. Ens vam instalar a l'Hostal la Vila (nom molt original per un hostal de comarques) a la plaça major. La veritat és que és un lloc recomenable si voleu gastar-vos pocs diners. Està cèntric i a més a més les habitacions estan ben acondicionades i el que és més important, netes!! El tema més peculiar de l'hostal és el propietari (bé, el que ens va semblar el propietari). Un tiu raro de veritat, però ens va tractar amb molta amabilitat. Al seu favor, cal afegir que ha instal·lat un sistema amb targetes magnètiques per obrir i tancar portes que realment ens va sobtar/impressionar. Més d'algun gran hotel li agradaria tenir un sistema similar.

Vam passar dos dies complerts, així doncs, una sola nit. El primer dia, dissabte, vam fer la ruta típica dels volcans. Primer la pujada al volcà de Santa Margarida. Sembla poca cosa, però la veritat és que per els que no estem acostumats a les "caminates" alguns moments de la pujadeta són bastant durets. Després vam anar a fer una ollada al croscat. La veritat és que és impressionant, sembla ben bé que estiguis a un altre planeta. Feu un cop d'ull a les fotos!! Si voleu més informació sobre els volcans i les rutes que podeu fer visiteu la web de turisme de la garrotxa, està prou bé.

La darrera rutilla del dia la vam fer dins del mateix Olot. Vam pujar al volcà Montsacopa que està dins mateix de la ciutat. Després, vam anar directes al hostal, estavem rebentats després de tot el dia caminant. Vam estar descansant i veient la tele. El Pelut em va obligar a veure un partit de la selecció espanyola, no podia ser tot perfecte. El resultat? El mateix que fan quan arriben a quarts de final.

La nit va estar bastant bé, especialment pel descobriment d'un local anomenat La Fàbrica. Abans però vam anar a sopar a Ca la Nàsia (molt recomenable). Aquí teniu les dades de contacte:

Adreça: Cta. de Camprodon, 5
Població: 17858 - VALL DE BIANYA( Lloc-Alou)
Telèfon: 972 290200

Vam sopar molt bé i bones quantitats. L'únic problema del restaurant és trobar-lo si no ets de la zona. Després vam tornar a Olot per anar a prendre una copa. Vam deambular per un parell de bars fins que vam fer un gran descobriment; La Fàbrica. Si passeu per Olot i teniu ganes de festa és una visita obligada. Està molt a prop de la plaça major i el dia que vam anar nosaltres estava a rebentar. La pena és que el vam trobar massa tard, el local tanca cap a les tres. Així us recomanem que us passeu d'hora i així podreu disfrutar de bona música i fer uns bailoteos. Si voleu seguir la festa està el xxx, una espècie de pub anglès que no tanca fins passades les cinc. No val la pena. El Pelut i jo encara ens preguntem com és que la Fàbrica no tanca més tard.

El segon dia vam fer el passeig de rigor per la fageda d'en jordà. Encara no he aconseguit enganxar-la amb les fulles vermelles que és quan diuen que està més maca, però aquest cop no va ser culpa d'arribar en una època que no tocava, sinó del "peculiar" comportament del temps en els darrers anys. Després del passeig, que va durar menys de l'esperat degut als efectes de la ressaca, vam anar a dinar als Ossos. Un restaurant que ens havíen recomanat i que la veritat està força bé. Queda a prop de la Fageda i a més pertany a Cuina Volcànica el grup gastronòmic de la Garrotxa.

Direcció: Cta. Santa Pau, km 2,7
Població: 17800 - OLOT (Batet de la Serra)
Telèfon: 972 266134 / 972 270817

Amics, no us penseu, aneu a Olot!