22 de març, 2010

Coquus. Curs de tapes

Volia escriure un post sobre l'Escola de cuina Coquus i he recordat que ja fa un any havíem parlat sobre aquest lloc a Viatges Habibi. Doncs aquest cop, us podré parlar més sobre pràctica que sobre teoria ja que amb el Jaume hi vam anar fa una setmaneta a fer un curs de tapes. El curs el feia l'Óscar Piedra del Restaurant Ospi de Sallent. Jo no el coneixia, però es veu que el tiu és molt bo.

El plan és el següent: uns dotze alumnes com a màxim, tots al voltant dels fogons i d'una taula de treball, una carpeteta per a cadascú amb totes les receptes impreses i un cuiner davant teu que les va fent. Durant dues hores aproximadament es van cuinant els plats i en qualsevol moment pots anar pregunant els dubtes que et vagin sorgint, que ja us dic jo que t'en surten, pq com es cuinen gairebé tots els plats de forma simultania hi ha alguns moments en que no saps molt bé per on vas. També deixen sortir als alumnes a fer alguna cosa i això és molt divertit. Jo vaig ser el primer voluntari, i vaig tenir la mala sort que se'm va relliscar una patata a sobre d'una senyora que anava tota elegant i polida, pobreta...

Un cop acabats els plats, arriba el millor moment. Després de dues hores salivant i aguantant la tentació de picar alguna cosa finalment comença l'hora de menjar el que s'ha cuinat. No et quedes tip pq tot s'ha de repartir com a bons germans (dit per un fill únic això no resulta creible), però és suficient i a més en el nostre cas tot estava excel·lent. Per acompanyar el pica pica, la gent de Coquus t'ofereix vinet o cervesa i això és un detall que s'agraeix i molt. Amb el Jaume ens ho vam passar de conya i crec que ho recordarem durant temps. No és barat, però és molt recomanable per a passar una bona estona o per fer un bon regal a algú que t'estimes.

Salut!

Escuela de Cocina Coquus
Ferrer de Blanes, 7, Barcelona (Mapa)
93 368 02 29

2 comentaris:

Jaume Mestre ha dit...

Doncs, el Borja té tota la raó. Va ser molt divertit i vam aprendre bastant. Ara només cal posar-ho en pràctica.
Jo he de dir que també vaig sortir a fer de super pinche: vaig tallar un ou de guatlla!!!!!!
Moltes gràcies pel regal. Mu grande!!!!!
Jo també t'estimo mooooooolt.

Borja Rius ha dit...

ole!! si, si, ara hem de trobar els conillets d'india q s'atreveixin a provar-ho!!