11 d’agost, 2008

Reserva marina Masia Blanca

La Sara ha fet 29 anys aquest cap de setmana i un dels meus regals (sorpresa) ha sigut anar a fer snorkel a la Reserva Marina de la Masia Blanca de Coma-Ruga, la platja del Vendrell. El diumenge ens vem presentar allí a les 10h del matí, quan es fa la primera i millor sortida del dia, ja que és quan l'aigua està en millors condicions de visibilitat. A part de posar en risc la nostra relació fent aixecar a la Sara a les 8 del matí d'un diumenge, l'experiència va valer la pena perquè a més de passar-nos-ho bé, vam aprendre algunes coses.

L'activitat funciona de la següent manera; la primera hora et fan una xerradeta sobre la reserva, la seva importància i tot el que hi pots trobar. Et passen també un video que està molt bé, però que et dona unes expectatives massa altes sobre el que després trobaràs al mar. Després toca agafar els patos, les ulleres i el neopreno i anar cap a la barcassa que et porta fins a la reserva. A l'aigua hi estàs entre trenta i quaranta-cinc minuts i vas seguint a un guia que et va ensenyant alguns dels llocs interessants, com per exemple el cau on està l'Emilio, un mero de 12 kg que tenen per allí.

A nosaltres ens va agradar, però és cert que et pots quedar una mica decepcionat perque la visibilitat no acostuma a ser gaire bona en aquest tipus de costa i també per que com vas a pulmó, és més fàcil cansar-se i costa veure de prop els peixos, estrelles de mar, pops, etc. Estaria bé que es pogués fer submarinisme, però el Ministeri de Pesca no deixa, així que de moment ens haurem de conformar amb l'snorkel.

En aquest pdf trobareu totes les dades d'interès
En aquest video podeu veure algunes imatges de la reserva.