CONSELLS:
Barris de New York
Lower east side: actualment, és un dels barris més de moda de la ciutat
- Teany café: cafeteria per fer una parada i menjar alguna cosa. Té una terrassa molt xula, però en la que es difícil trobatr lloc. El propietari d'aquest bar és el music Moby. Està al 90 de Rivington Street.
- The back room: bar de copes molt recomanat, que simula els Speakeasy del'època de la llei seca. El propietari és el Tim Robins. 102, Norfolk street.
- Katz's: es tracta d'un dels delis més famosos de NY, on es poden menjar molt bons entrepans de pastrami. 205, East Houston St.
- Carrers interessants: Rivington, Orchard, Allen
- Corner Bistro: és un dels llocs més recomants per menjar hamburgueses (el Ruiz i el Diego van anar i no van tenir gaire bona experiència)
- Cuss & Daughters: tenda de delicatessen molt curiosa. Val la pena fer-hi un cop d'ull si està per allí. 179, Houston St.
- Moscot: tenda d'ulleres on vem fer una compra. Venen ulleres de tot tipus, però a més tenen la seva pròpia marca, Moscot, autèntica de New York. Es tracta sobretot de models clàssics, molt i molt macos.
- Nublu: un garito de nit /discotequeta molt currat. La propietària és la Norah Jones. Fan música en viu cada vespre. No us espereu una discoteca pijilla ni molt menys, el lloc és una mica tirat, però està de conya (gran recomanació del Ruiz)
- Essex Street Market: un mercat de menjar molt especial. No sé a vosaltres, però a mi m'encanten els mercats amb els seus colors, olors, la seva gent... Hi ha un parell de llocs per menjar dins, que tenien molt bona pinta. Essex St. /Delancey St.
Chelsea / Meatpacking / West Village: al costat del Hudson i a l'oest de Manhattan estan aquests dos barris d'ambient bastant pijet on es pot anar a fer un bon sopar i després anar a una discoteca.
- Meatpacking, zona de discoteques: aquí es concentren moltes de les discoteques de NY; Cielo, The appartment, etc.
- Hotel Chelsea: un dels hotels més famosos de NY per la seva història. 23 st. entre la 7ena i la 8ena.
- Chelsea market: són unes galeries de roba i menjar que es troben en una antiga fàbrica de galetes reformada. És molt interessant veure com s'ha conservat tota l'estructura de la fàbrica antiga per dins.
- Pastis: un dels bistros més famosos de NY. Val la pena anar-hi a sopar.
- Casa de la sèrie Friends: Bedford amb Grove (el Jaume em va obligar a anar)
- Mercadillo: fan un mercadillo els dissabtes que val molt la pena. Venen antiguitats i manualitats molt currades. Vem fer algunes compres. Bedford St
- Oyster bar: restaurant de qualitat, molt recomanat, al que evidentment no hi vam anar. Es veu que val la pena, només per veure l'ambient, i el lloc on està situat, els sotans del Gran Central Station (que per cert, també cal visitar). 42 st amb Vanderbilt Av.
- Shake Shack: un lloc molt típic de NY per anar a menjar una hamburguesa. Es troba al mig del Madison Square Park (lluny del Madison Square Garden), i totes les taules estan al aire lliure, així que millor anar quan faci bon temps. La cua per demanar és llarga, però val la pena. Les hamburgueses i batuts estan molt bons.
- Carnegie's Deli: juntament amb el Katz's, un dels delis més coneguts de NY. Em vaig menjar un entrepa de pastrami, que tot i l'aspecte, estava molt bo. Aneu en compte de no demanar els entrepans grans, les quantitats són exagerades.
- Rockefeller centre top of the rock: és un dels punts juntament amb l'Empire State i d'altres gratacels des d'on es pot veure tot Manhattan. No és tan alt com l'Empire però ens van dir, amb raó, que era el millor lloc per tenir bones vistes. Es pot veure l'Empire, i a més tot central park; hi ha menys gent, i és més barato. Des de l'Empire en canvi, no es veu el Central Park, pq precissament queda tapat pel Rockefeller.
East Village: és el barri on vem tenir l'apartament els primers dies.
- Mercadillo: els dissabtes tanquen la 2ona Avinguda aproximadament des de la 14 fins a la 4 i monten parades de menjar, collarets, etc.
- No tinc gaire res apuntat d'aquesta zona, però ja us dic que l'East Village és de visita obligadíssima.
Soho / Nolita: l'ambient d'aquest barris és bàsicament diurn, encara que això no vol dir que per la nit estigui desert ni molt menys. crec que deuen haver pocs llocs de NY que es queden deserts a alguna hora del dia.
- Freemans: és un dels restaurant que teníem recomanats. Està a Rivington entre Bowery i Christie, en un carreronet sense sortida. Tlf. 212 420 0012
- Café Habana: un lloc d'esmorzars i entrepans que feia molt bona pinta i estava a rebentar de gent jove. Prince St amb Elisabeth
- Taqueria "La esquina" (The Corner): un bareto amb molt d'encant, per fer un mos ràpid. Vem menjar molt bé i a una barra amb vistes al carrer. 106, Kenmare st.
- Pizzeria Monalisa: és la primera pizzeria dels EUA. Vem intentar anar-hi un parell de cops, però sempre estava a petar (recomanació del Miquel). 23 Spring st.
- Aquesta és una de les zones on hi ha més tendes, especialment de roba.
ChinaTown: bufff, vaig flipar amb Chinatown. La veritat és que aquells tius els poses de repent al seu país d'origen i ni se'n donen compte. Allò és la Xina!!
- Grand street: és un dels carrers més animats i autèntics de Chinatown. Només cal que hi passegeu, amb això ja n'hi ha prou.
- Malaysian restaurant: aquest restaurant, que es troba a Baxter st, entre Canal st. i Bayard st. és un molt bon lloc per parar a dinar. Recomanació del Ruiz, aneu en compte amb el picant.
Brooklyn: val mol la pena anar a Brooklyn, caminant pel famós pont per veure el Skyline de Manhattan a la tornada (al tanto amb els ciclistes).
- Brooklyn Heights: zona típica de casetes, amb les escales, etc, etc. Cal anar a fer una passejada. Nosaltres no ho vem fer i la vem cagar, pq el Ventanilla ens va dir que estava de conya.
- Grimaldi's Pizza: just sota el pont de Brooklyn es troba aquesta famosa pizzeria. Es tracat del típic lloc amb fotos de famosos a les parets. Vem dir que possessin la nostra, però ni cas... les pizzes estan bé.
- Bedford street i rodalies: val molt la pena anar a fer una volta per aquesta zona de Brooklyn. S'hi arriba amb la línia de metro L i està a l'alçada del pont de Williamsburg. En principi és la zona on viuen els jues ortodoxos, però la veritat, no en vem veure gaires. Aquesta zona té un ambient més relaxat que el de Manhattan i hi ha anat a viure molta gent jove. Aneu-hi!!
- Peter Luger Steakhouse: diuen que és el millor lloc per menjar steak (steic) de NY però la peça va a 70 $. Nosaltres en vem menjar a un altre lloc que també estava bo.
- Gospel: els diumenges és típic anar a Harlem a veure una missa amb Gospel. Nosaltres ho vem fer i va estar molt bé. El problema és que vem anar a la Abyssinian Church, que és la més coneguda de totes i per tant la que hi ha més guiris. Si hi aneu proveu de trobar una altra. Independentment, i sense tenir en compte els crits del pastor i les dues hores que va durar la missa, vam disfrutar de l'experiència.
- Sylvia's: es tracta del restaurant més conegut de Harlem. Vem passar a fer un cop d'ull, però en ser diumenge al migdia, era impossible entrar-hi. 328 Lennox Avenue
- Allotjament: nosaltres vem descartar la opció de l'hotel per cara i per lo cutre's que ens vam semblar els hotels que entraven en el nostre pressupost. Així vem optar per llogar un apartament, que ens va acabar sortint per uns 40 euros al dia, permetent-nos més llibertat i relax, i també preparar-nos menjar (sobretot esmorzars).
- Craiglist: és el Loquo de NY i allí és on trobareu els apartaments de temporada (sublet)
- German Ramos: aquest és el nom del tiu que ens llogava el pis, bona gent. Si contacteu directament amb ell, us estalviareu els 200 $ de comissió que cobren les empreses. Tlf: 00 1917 687 4819 / email: ez1ramos@aol.com
- Blocs sobre NY: us en recomano bàsicament un. http://todonyc.info/. Es tracta del bloc del Rafael Chamorro, que treballa per a l'Oficina Española de Turismo a New York. Al seu bloc va fent recomanacions de tipus molt divers. Està molt bé pq explica curiositats sobre la ciutat, llocs que se surten de la ruta turística habitual, restaurants poc coneguts, etc.
- Llibres sobre NY: el Pelut em va deixar un llibre que molts probablement coneixereu o haureu llegit; Historias de New York. És un llibre del periodista Enric González, que escriu habitualment a El País i del qual ja sóc un autèntic fan. El llibre me'l vaig fulminar en els tres primers dies de viatge. Està molt i molt bé, a més l'estil del Enric González em va enganxar des del primer moment. El llibre, com el títol indica, explica històries sobre la ciutat, però viscudes o conegudes des de l'experiència dels anys que ell va viure allí com a corresponsal.
5 comentaris:
Quina passada!
Hi vull tornar però de vacances 100%!
Gran recull d'informació d'una de les meves ciutats favorites.
Enhorabona per la feina !!
Jo aviat hi torno.
gràcies edu!! jo era el primer cop q hi anava, i la veritat és q vaig quedar encantat. espero tornar-hi aviat
ens apuntem tota l`informacio thanks a lot
d res
Publica un comentari a l'entrada