02 de desembre, 2013

Fragments; un vermut de "cal deu"

El barri de Les Corts de vegades queda una mica oblidat pels qui no som d'allí. No té l'oferta de Gràcia, ni molt menys la diversitat del centre, però té alguns raconets que estan molt bé.

Un d'aquests racons és la Plaça de la Concòrdia (el nom ja mola) molt a prop de l'Illa i per sobre de la Travessera de les Corts. La plaça té tres coses que m'agraden; una església que li dona aquell no sé qué de poble, el Centre Cívic Can Deu i el bar Fragments.

Cal una menció especial pel Centre Cívic que es troba en un edifici espectacular i amb molt d'encant. Val la pena entrar-hi a fer un cop d'ull perque l'estil modernista de dins i també el seu pati són super xulos. Pel que he llegit, l'edifici, construït al 1897, va pertanyer a la família Deu, uns rics de l'època. Sembla ser que l'expressió "de cal deu" (ex. em vaig fotre un sopar de cal deu) té el seu origen en el cognom d'aquesta poderosa família. Ole tu!!

Doncs això, que el dissabte vam anar a fer el vermutillo amb el Jaume al bar Fragments, el tercer lloc d'interès de la plaça. El Fragments porta allí tota la vida però ens els darrers anys ha patit una transformació considerable; no sabria dir si a millor o a pitjor però definitivament s'ha transformat. 

Jo hi anava de petit amb l'Otger, un amic del institut que vivia per allí. En aquella època era un bar de mala mort amb billar i futbolin on anavem a beure i a fumar petes. Ara és un lloc bé, modernet i on la gent va a dinar, sopar o a fer el vermut. Normalment està ple i cal reservar, però a l'hora del vermut hi ha lloc. El lloc té una ubicació genial: cantoner, amb molta llum, amb jardi interior, amb terrasseta a la plaça,... en definitiva, un d'aquells locals que a tothom li agradaria tenir. 

Potser un lloc amb masses possibilitats com per ser només un bar de fumetes...

Fragments Cafè
Plaça de la Concòrdia 12
93 419 96 13



Ver Restaurants en un mapa más grande