09 de juny, 2009

Le Marais, Paris

No anava a Paris des d'aquell inoblidable 17 de maig de 2006. Aquell dia vaig deambular com un zombi per la ciutat esperant i guardant tota la meva energia per aquells 90 minuts que mai oblidarem, sense temps per gaire cosa més. Aquest cap de setmana, en canvi, teníem tot el temps del món, i com ens va passar també amb Londres, coneixíem bastant la ciutat, així que no vam haver de fer gaires visites als llocs turístics de visita obligada.

Ens vam hostatjar en una cantonada del barri de Le Marais, en un hotelet que estava en una de les fronteres del barri, gairebé tocant a la Bastille. L'hotel, aquest cop sí, es pot recomanar, estava en un molt bon lloc, els que ho portaven eren bona gent, estava molt net i les habitacions estaven prou bé.

Un dels millors descobriments del viatge el vam fer tot just deixar les maletes i preguntar al recepcionista per on podíem anar a dinar. Ens va dir que allí al costat hi havia una placeta (Place du Marche de Sainte-Catherine) amb uns quants restaurants que estaven bé. I sí!! Era una plaça que estava de conya, petitona, tota plena de llocs per jalar amb les seves respectives terrassetes. Ens vam fotre probablement el millor àpat del cap de setmana i després tornàvem a l’hotel per fer la siesta. Ja portàvem 4 hores a Paris i encara no ens havíem allunyat més de 100 metres de l’Hotel, tela!!!

La tarda la vam passar pel barri de Le Marais, potser un dels més recomanables de tot Paris, ple de tendes, de llocs per menjar i de terrassetes per prendre una cerveseta a bon preu (oi Sara?). Pel que vam veure diria que també és una de les parts de la ciutat que aplega al col·lectiu gay i jueu parisí. El matí següent ens vam deixar recomanar per la Caroline, la companya de pis del Jaume, que ens havia dit d’anar a esmorzar al Canal St Martin (metro Jaures - Mapa). Vam fotre’ns un brunch davant del canal i l’ambient que hi havia per allí era molt parisí i molt dominical també. Aquesta és una molt bona opció per veure una part diferent de la ciutat.

De passeig per les rodalies del Louvre vam anar a un altre lloc recomanable, el Pont des Arts, que la Laia ens havia dit que era un dels seus preferits de Paris. Es tracta d’un petit pont de fusta on molta gent jove parisina va a fer el picnic. Com feia molt bon temps estava super ple, i la gent que hi havia eren uns autèntics professionals del tuper! Si fa bon temps es una molt bona opció per anar a dinar.

Vam fer moltes altres visites però potser les més interessants són les que aquí us hem explicat


Consells:

Preus: Paris, es car, molt car, sobretot pel que fa al menjar i al beure. Per a que tingueu una referència: Café amb llet entre 3€ i 3,50€.

Per dormir: Hotel de la Herse d'Or

Llocs d'Interès: Pont des Arts, Le Marais, Place des Voges

Per dinar: Place du Marche de Sainte-Catherine, Chez Marianne (Menjar Kocher), Sacha Finkelsztajn (Menjar Yidish), As du Falafel (el millor de Paris). Tots aquests llocs es troben al barri de Le Marais

Per esmorzar: Canal Saint Martin (qualsevol del bars amb terrasseta que donin al canal) i Le Pain Quotidiene (Rue des Archives 18)

Us passo un parell de documents que em van passar la Laia i la Caroline i on també trobareu recomanacions interessants.

1 comentari:

Sara - Mandaloula ha dit...

L'hotel és el http://www.parishotelherseor.com/

que bones les cervesetes a 20 eurillos jijiji