
Vaig arribar el dijous a la nit, ja que divendres ben d’hora al matí havia d’estar a la Universitat de Caldas per la conferència. L’arribada va ser per Pereira, a una hora de Manizales, perquè l’aeroport d'aquesta ciutat està tancat gairebé sempre per mal temps. De fet, quan hi vam arribar, estava caient una tromba d’aigua que deu n’hi do. La foscor i la tormenta no em van permetre gaudir de l’impressionant paissatge que ens envoltava i que veuria al dia següent.

Uns dies abans havia reservat lloc per dormir en una finca cafetera, l’Hacienda Guayabal, així que un cop acabat l’acordeón hi vaig fer cap. La Hacienda està just a les afores del poble de Chinchiná, un poble que es caracteritza per acollir a tots els temporers que venen a treballar en la recolecció del cafè, ja us ho podeu imaginar.

Després d’un dia mogudet em vaig relaxar absolutament i em vaig deixar portar per la caminada i l’explicació. El tour va durar unes tres hores, la primera part per les plantacions de cafè amb un senyor molt amable del qui no recordo el nom, i la segona amb el Jorge, el fill de la dueña, que em va respondre a tots els quès i perquès sobre el cafè. En poca estona vaig aprendre moltíssim i em vaig donar compte que porto tota la vida preparant malament el cafè. Al final del tour es fa una cata de cafès i te’n preparan un tal i com ells diuen que hauria de ser. Va ser ben extrany ja que vaig tenir la sensació que era el primer cop que prenia aquella beguda.

Em va portar a l’aeroport l’Edilberto, el mateix que dijous m’havia recollit. El trajecte va donar per molt i em va explicar gairebé tota la seva vida. No entraré en detalls però em va impressionar. La resumiria en; humiltat, treball i valor.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada