03 de desembre, 2009

Tinariwen a Lyon

El dia després de la boda de l’Esteve i la Bea vam agafar el cotxe i vam anar cap a Lyon. No és una ciutat que ens atragués per cap cosa en concret, però com teníem entrades per el concert de Tinariwen el diumenge, vam decidir anar-hi un dia abans per fer una mica de turisme i per que no fos tan de tute.

Tinariwen és un grup tuareg que jo desconeixia i que la Sara després de la seva etapa maliense m’ha fet conèixer. Són el grup més reconegut del Sahara i probablement un dels millors de tota l’Àfrica. Ara que ja ha passat, he de reconèixer que abans del concert era una mica escèptic sobre el que em podria trobar. Me'ls imaginava amb instruments artesanals i tota la pesca però un cop van sortir a l'escenari em van tenir captivat tota l'estona. Va ser un concert espectacular! Us recomano que els escolteu (estan al Spotify!!!).

Lyon no està mal, però no és un lloc al que aniria sense tenir un motiu especial. La part antiga és força maca i la presència del Rhone fa que entri en la categoria de Ciutats amb riu que ja de per si a mi m’agraden. Segons diu el Jaume, Lyon és el centre de la gastronomia francesa i és per aquest motiu que està ple de restaurants que ofereixen menjar típic de la zona. Això em va sorprendre bastant, per que Lyon és més gran que Barcelona i pensava trobar més varietat de llocs per menjar. Com de totes maneres volíem menjar cuina d'allí ja ens va anar bé i ens va ser bastant fàcil trobar un lloc. On es concentra la major quantitat de restaurants és el barri del Vieux Lyon, però a la part de centre en general hi ha molta cosa. Com a curiositat, dir-vos que si sou vegetarians Lyon no serà un bon lloc per a vosaltres ja que molts plats porten carn i també vísceres.

El diumenge al matí vam sortir a passejar i ens vam trobar amb un mercadillo a la vora del riu (començava just a la Passerelle du Palais de Justice). Per una vora hi havia antiguitats i per l’altra menjar. Evidentment ens vam quedar a la part de menjar i vam comprar un parell de formatgets i també una llangonissa que feia molt bona pinta. Si esteu diumenge per allí és una molt bona opció per esmorzar o dinar...o fins i tot per menjar unes ostres!!! Hi havia un bar enmig del mercadet on gairebé tothom menjava ostres i bevia vi blanc. : ))

El que va tenir més tela de tot però va ser la tornada en cotxe. Per a que us feu una idea de la odissea, segons Google, Lyon i Barcelona estan separats per 640 km i en cotxe es triguen 5h i 47 minuts. Nosaltres comptàvem que el concert s’acabaria sobre les 9.30 i per tant en 4 hores ens podíem plantar a Cantallops a casa del Christian (sí, he dit Cantallops), dormir unes horetes i seguir el trajecte per arribar a la feina sobre les 9h. Amb el que no comptàvem era amb que es canviaria el programa del concert i Tinariwen passaria a ser el grup principal i per tant a tocar en segon lloc. Aquest petit canvi, sense gairebé cap importància pels Lyonesos, ens va suposar als dos freakis de Barcelona sortir d’allí a les 11.30 de la nit. Semblava impossible i imprudent arribar a Cantallops a les 3.30h de la matinada, per això, dues hores després i veient que ja no podíem seguir conduint cap dels dos, vam decidir parar a dormir en una bonica, acollidora i anònima Àrea de Servei del Langüedoc-Rousillon (us la recomanem ferventment!!). Vam aparcar entre mig dels camions, vam tirar els seient enrera, ens vam tapar com vam poder i en molt menys del que els dos esperàvem ens vam quedar completament sobats.

Prop de tres hores després ens vam llevar en la mateixa foscor en la que ens havíem anat a dormir. El cotxe estava gelat, a jutjar per com tenia el cos i els ossos la temperatura interior no devia superar als 5 graus, i els camioners seguien aparcats dormint a les seves cabines. Com dos zombis vam anar a l’àrea de servei, ens vam refrescar la cara, vam pillar una parell de cafès de la màquina i vam tornar a incorporar-nos a l’autopitsa. Teníem encara per davant 4 hores de trajecte i una dura jornada laboral...




CONSELLS

Residence Les Carrés Pégase. Vam passar la nit en aquesta residència. Ens va sortir molt bé de preu, estava prou cèntric i a més l'habitació tenia cuina i nevera per si et volies fotre alguna coseta.

M'ha comentat una companya de feina que els millors dies per anar a Lyon són els del pont de la puríssima, quan fan el Festival de les Llums. Però per anar aquells dies cal reservar hotel amb molta antelació per que es veu que la ciutat està a tope.

2 comentaris:

Sara - Mandaloula ha dit...

Visca Tinariwen!!!

Borja Rius ha dit...

ooooooooo!!!!!