28 de maig, 2012

La Taquería

M'encanta el menjar mexicà, no sé ben bé perquè, però sempre m'ha encantat. A part dels propis plats i receptes que tenen, el que diria que fa que m'agradi tant és que moltes coses es serveixen de forma que puguin ser menjades amb les mans; i menjar amb les mans és una cosa que m'agrada!!

L'altre dia l'Abril, una amiga mexicana, em va portar a la Taqueria, un petit restaurantet que està a tocar de la Sagrada Família. Vam reservar via Facebook pq el local s'omple ràpid. Nosaltres vam arribar dels primers i en poca estona ja estava a tope. Veniem amb molta gana i ens vam partir uns nachos, uns tacos al pastor i també unes quesadillas. Els nachos estavem boníssim i no tenien gaire a veure amb els que et porten a molts altres lloc de Barcelona. Venien, a part de del formatge (que tampoc era el típic), amb jalapeños, cebeta i tomaquet tallat a daus i també una mica de coriandre (cilantro). Els tacos venien acompanyats de tres salses; una de verda, una de vermella i una altra de cacahuets que era ultra-picant!!. Per a menjar-los, seguint les instruccions de l'Abril, primer t'havies de tirar un pelet de lima amb l'exprimidor (n'hi havia un a cada taula) i després un pel també de la salsa que volguessis. Ho vam regar tot amb dues cerveses fresques Pacífico. Va estar genial!! Repeteixo segur!!

La Taquería
Passatge del Font 5
93 126 13 59

Ver Restaurants en un mapa más grande

22 de maig, 2012

Boda artesana


Fa prop d’un mes es van casar la Laia i el Xavi. Quan ens vam assabentar de la noticia (diria que el Lopes ens ho va anunciar un dia fent un menú pel 22@) ens va agafar un pel per sorpresa. Amb un fill ja per aquí i un altre de camí no ens pensàvem que després vindria una boda, però ja ho tenen això els temps moderns, on afortunadament les coses no segueixen el patró establert.

Es van casar el 28 d’abril i ho van fer a prop de Canovelles, més concretament a la Masia Can Partegàs on hi ha l’empresa Art Cervesers, que com el seu nom indica es dediquen a la cervesa artesana. El lloc es molt xulo i s’hi pot anar sempre que es vulgui.


Hi vam anar la Raquel, el Pelut i els dos solteros de oro; la Belén i un servidor. Ens va venir a recollir a Barcelona un autobús que després parava a Terrassa i que finalment havia de portar-nos fins a la Masia. Així va ser, i cap de nosaltres era conscient en aquell moment de com aquell autobús anava a canviar el curs dels esdeveniments.

La boda, que de fet era més que una boda una gran festa amb el col·legues, va estar molt bé. Els col·legues es van currar mil i una històries que van anar amenitzant tota la trobada. Nosaltres patíem, pq com el Lopes i la Laia són bastant d’esplai, ens pensàvem que ens tocaria pringar amb gincames i coses per l’estil, però finalment no va ser així. 


Un cop acabats tots els actes ens vam dedicar al que la gent es dedica a les bodes, ballar i beure amb cert excés. Però com els actes havien durat molt i la boda s’acabava a les tres del matí, ja que aquesta era l’hora de recollida del bus, no disposàvem de gaire temps pel bailoteo i el desfase. A les 3h vam fer la darrera cançó amb el nuvis enmig i seguidament vam tancar el xiringuito per tornar cap a casa. Però la nostra sorpresa va ser majúscula quan vam sortir fora i no hi havia cap rastre de l’autobus!!! No teníem cap forma de contactar amb el conductor, estàvem en una masia al bell mig de Vallès i érem unes 35 persones que havíem optat per venir d’aquella manera. I que vam fer us preguntareu?

Van haver tres postures; els que es van responsabilitzar d’organitzar la tornada, els que es van seure pacientment a que els primers trobessin una solució i uns altres, dins dels quals evidentment nosaltres estàvem inclosos, que van decidir tornar a engegar la música i posar-se a servir copes a tort i a dret. Va ser un moment mooooolt gran i moooolt divertit. Van passar més coses després d’allò, però ja no es poden explicar en aquest bloc...

Felicitats Xavi i Laia!! (i gràcies autobusero per haver-te dormit i haver canviat així el curs dels esdeveniments!!) 

04 de maig, 2012

Poblenou, territori pizzero


La llista d’espera de posts per a Viatges Habibi és actualment més llarga que les cues per operar-se de cataràctes a la seguretat social. Normalment escric les entrades en el mateix ordre de com vaig fent les coses, però avui faré una excepció i us explicaré que ahir em van portar a una pizzeria boníssima al Poblenou. 

Com no, m’hi va portar la Carol, corresponsal oficial de Viatges Habibi en aquest preciòs barri. El lloc és diu Blu i està a la cantonada de la Rambla de Poblenou amb Taulat. Es veu que l’amo és napolità, però dels que hi havia allí treballant diria que cap havia nascut en el país transalpí. El lloc és càlid i està ben decorat. El terra és de fusta i les parets fosques i del sostre penjen lampares que pel que vaig veure poden regular la intensitat de llum (important per a canviar l'ambient del local).

Vam demanar dues pizzes, una de carbassò i formatge de cabra i una altra de pernil i carxofes. Estaven excel·lents!! Us he de reconèixer però que potser ahir la meva percepció estava un pel alterada. Sortir de dos dies d'arròs bullit i camamillas fa que qualsevol cosa diferent et sàpiga a glòria ; ).

Bon profit!

Rambla de Poblenou amb Taulat
93 2210971

Ver Restaurants en un mapa más grande