28 de febrer, 2011

Restaurant Juanito Kojua

Fa unes tres setmanes aproxidament, la gent de la Diputació Foral de Gipuzkoa em va convidar a una jornada que muntaven sobre tecnologia i participació ciutadana. Jo, encantat d'anar a Donosti i de sortir de la rutina de l'oficina, vaig acceptar content la invitació.

Font: Javier Lastras
Quan surts del teu país sempre veus coses que t'agraden i que a casa teva no es fan (i es podrien fer). La primera d'aquestes coses que vaig veure va ser que un cop acabada la sessió la gent no es va limitar a acomiadar-se i a marxar sinó que molts dels assistents vam baixar a un bar de la Plaça Gipuzkoa (on està la dipu) i allí mateix, d'empeus, vam fer el que ells coneixen com a "pote". Ho podríem traduir per fer el bermut ja que el que vam fer va ser simplement pendre un vinet o una cerveseta acompanyat d'alguna cosa de picar. però d'aquesta manera vam poder comentar coses en un entorn més relaxat i agradable i seguir temes que a la sala haurien quedat pendents.

Després del "pote" ja només uns 5 vam marxar a dinar. Em van portar a un molt bon restaurant del casc antic de la ciutat; el Juanito Kojua. Un local a l'antiga, amb menjar tradicional basc, on és gairebé impossible ressistir-se a cap dels plats que ofereixen. Vaig menjar-me un "cogote de merluza al la bilbaina" espectacular. Però el que més em va agradar van ser els postres. No eren cap coulant, no coulis ni coses d'aquestes. Eren postres de sempre; arròs amb llet, torrijas, flam, natilles, flam amb natilles etc. Jo em vaig demanar "leche frita" i us juro que em queia la llàgrima.

De tant en tant la feina pot deparar sorpreses ben agradables.

Agur!

Restaurant Juanito Kojua
C/Puerto 14, Donosti (Mapa)
943 420 180



Mostra Restaurants en un mapa més gran

16 de febrer, 2011

Rutilla per Collserola

Poques ciutats del món poden dir que tenen un Parc Natural tan a prop com Barcelona. Collserola és una espai inmens que ofereix moltes possibilitats per fer esport i gaudir de la natura. Des de que tenim a la Tana les nostres activitats del cap de setmana han variat una miqueta i tot sovint anem a Collserola a passejar i a gaudir veient-la correr. Aquest dissabte passat hi vam anar i vam fer una volta molt agradable pels voltants del pantà de Vallvidrera, un petit dipòsit d'aigua que antingament servia per fer arribar aigua al barri de Sarrià.

Com als Ferrocarrils es poden pujar gossos, vam muntar a la Tana i vam fer unes quantes parades fins al Baixador de Vallvidrera. Des d'allí només cal enfilar cap al pantà, vorejar-lo per l'esquerra i seguir el caminet que porta fins al camí de Santa Creu d'Olorda. Seguint aquest camí enganxes amb el camí de Can Sauró que et torna a portar cap a la parada de ferrrocarils. Tot plegat 1h i mitja de caminar per un entorn agradable i respirant una mica d'aire pur, tan necessari aquests dies.

Anirem descobrint Collserola...


Mostra Ruta Pantà de Vallvidrera en un mapa més gran

14 de febrer, 2011

El Jardí Botànic

Fins fa uns dies el Jardí Botànic de Barcelona era un gran desconegut per a mi i suposo que ho és per a la majoria de gent d'aquesta ciutat. Després de la visita que hi vaig fer fa dos caps de setmana m'arrepenteixo molt de no haver-hi anat abans i li recomano a qualsevol persona que tingui una mínima sensibilitat per la natura i l'estètica que hi vagi.

Al Jardi Botànic de Barcelona hi trobareu un gran diversitat de plantes de zones geogràfiques que presenten similituds climàtiques amb el mediterrani. Si no recordo malament hi havia representades les zones de: Canàries, Xile, Califòrnia, Sud-àfrica, Àustralia, Nord d'Àfrica i dues parts del Mediterrani. El emplaçament, les vistes i l'arquitectura del Jardí són magnífiques i si no fos pel circuit de cotxes telederigits que hi ha prop, la calma i pau que transmet aquest lloc serien absolutes.

Jo hi vaig pujar amb els meus pares i l'Angelito, que treballa allí com a jardiner. Ell ens va fer de guia i això evidentment va afegir un plus a la visita. A més, els dissabtes està oberta l'exposició de bonsais del Jardí que és realment espectacular.

Ja sabeu, si voleu fer una passejada tranquila i relaxant i aprendre una mica sobre la flora mediterrània pujeu al Botànic.

pd: l'abril el millor moment per anar-hi...

C/ Dr. Font i Quer, núm. 2 Parc de Montjuïc, Barcelona. (Mapa



Mostra Llocs visitats en un mapa més gran

11 de febrer, 2011

Bar Llacuna

En una zona on el percentatge d’empreses és molt elevat l’oferta de llocs per fer el menú del migdia és també molt elevada. Abunden normalment els locals sense personalitat, i amb un menjar prefabricat que presenten gairebé tots una carta de plats molt similar; “lomo con salsa roquefort”, “ensalada caprese”, “sanjacobos”, etc, etc.

Al 22@, que és per on jo treballo, hi ha un lloc que s’escapa d’aquesta dinàmica i representa una alternativa molt més bona, saludable i acollidora que molts dels restaurants de la zona (sobretot des de que no es pot fumar!!). Es tracta del Bar Llacuna que porta l’Àlvar, un amic de la Isabel. De fet va ser ella qui em va recomanar aquest lloc i des de llavors ja sóc un dels fidels.

El Bar Llacuna, està recuperat d’un bar de tota la vida del Poblenou, o això és el que a mi em sembla. Al migdia tenen una pissarra amb tres primers, tres segons i tres postres, cadascun amb el seu preu corresponent i així tu pots escollir el que vulguis i en l’ordre que vulguis; un sol plat, dos postres, 3 segons, etc. Les combinacions són moltes i així s’adapten a la gana i els gustos de cada client. A part el menjar és bo i es nota que està fet amb carinyo.

Per als que visqueu per la zona dir-vos que els divendres a la nit també obren i fan soparets. 
Bon profit!!

Bar Llacuna
Carrer Llacuna, 88 Barcelona (Mapa)


Mostra Restaurants en un mapa més gran

07 de febrer, 2011

Restaurant Bacoa

Quan una persona gairebé vegetariana et recomana un lloc d’hamburgueses això és un senyal inequívoc de que deuen ser molt i molt bones. La Carol, la meva companya de taula i amiga, em va dir que un americà que coneixen els va portar al que per ell era el millor lloc d'hamburgueses de Barcelona. Les van provar i es van quedar flipats.

Jo, com a gran fan del prat estrella de la cuina americana, estava ansiós per anar-hi i finalment el passat dijous va caure. Una casualitat rere l’altra va fer que hi anéssim la Sara, la Tina ,el Jaume i jo. Vam compartir unes patatones i cadascú es va demanar un peazo hamburguesa de 250gr. Estaven estupendes!!!

El Bacoa està just sota el Mercat de Santa Caterina, i és un local petitet amb molt poc lloc per seure. Hi ha l’opció de agafar les hamburgueses rollo takeaway o sinó provar d’anar-hi a una hora del dia que no hi hagi gaire gent. El cambrer em va dir que fa poc havien obert un altre lloc més gran, el Kiosko, tocant a Pla de Palau on ofereixen la mateixa carta.

Us deixo també una llista que ha fet un paio amb les 10 millors hamburgueses de BCN.

Gràcies Carol!! Hi tornarem!!

C/Colomines 2, Barcelona. (Mapa)


Mostra Restaurants en un mapa més gran