29 de juliol, 2010

Restaurant Kauai - Gavà Mar

Un dia al Magazine de la Vanguardia vaig llegir que hi havia un lloc a la platja de Gavà que feien les sardines com a Málaga, al espeto. No sé si ho heu vist fer algun cop però la tècnica és travessar unes quantes sardines amb una canya per coure-les al foc. A Málaga hi ha un dia que fan una mega sardinada a la platja i fan tot de fogueres on van coent les sardines. Segur que si sou fans d’España Directo ho heu vist algun cop ; ).

Com bon amant de les sardines que sóc, l'article em va cridar l’atenció i vaig seguir llegint i després investigant per Internet. Vaig descobrir que el Kauai era, més que un local, un gran espai tocant a la platja de Gavà on a més del restaurant, també hi podies trobar un lloc per fer barbacoes, un xiringuito, un bar de nit i fins i tot una pista de volley.

Així, fa uns dies vaig anar a recollir a la Sara a la feina i vam anar directes cap allí. Portàvem els banyadors perquè volíem fer un banyet previ a la platja, però com ja era tard i feia molt de vent ens va fer una mica de mandra i vam anar directes a sopar. El lloc és molt agradable i la terrassa on estan totes les taules és ideal per sopar ara a l’estiu que fa caloreta. La carta té moltes de les típiques tapes i plats que trobes avui en dia a molts restaurants, amb la única diferència que al Kauai els hi han posats noms una mica diferents/divertits (ex. “malditos roedores”= “taula de formatges”). El que vam menjar no estava mal, però tampoc era res de l’altre món, sincerament.

Un cop acabat el sopar vam traslladar-nos a la part del bar i ens vam prendre un mojito en un mega sofà d’aquests d’exterior on podries dormir sense cap tipus de problema. Per mi va ser el millor de la nit. Els dos allí apalancats, xerrant tranquil•lament, amb la copeta, sota els estels, sentint el soroll de les onades,...

C/ Calafell 25-27, Gavà Mar (Mapa)
Tlf. 93 645 11 88

21 de juliol, 2010

Krampus - Atelier de Crêpes

El carrer Saragossa és un carrer poc conegut i petit de Barcelona però que alberga alguns bons llocs per anar a menjar. Un autèntica joia, de la qual ja vam parlar fa molt de temps a Viatges Habibi, és el Petit Bangkok, un lloc de menjar thailandès que es bueno, bonito y barato.

Doncs molt a prop, només uns metres més a dalt a la mateixa banda del carrer, es troba el Krampus un local especialitzat en crepes i galettes. L'altre dia hi vam anar amb la Bea i l'Esteve, que ara viuen per allí a prop i vam sopar bastant bé. Hi havia molta gana i a més els ànims (tot i el cansament) estaven força divertits gràcies a la birra prèvia i a una espècie d'aperitiu alcohòlic que vam demanar a base de cava i cassís. Per sopar ens vam partir una amanida "gran" entre tots i després vam fer una galette cadascun. Com ens vam quedar amb gana ens vam partir una més i ens vam fotre encara un parell de crêpes per postres. La carta és molt extensa, però el que hi ha a part d'algunes amanides i entrants són mil combinacions a escollir de crêpes o galettes.

Una de les coses que més em va agradar va ser el local. Ens hi vam sentir molt a gust. La decoració és tota de fusta amb una especies de galeria/terrassa i amb la cuina a la vista. Així ja sabeu, si teniu ganes de menjar crêpes en un lloc agradable el Krampus és una bona opció.

Saragossa 89, Barcelona (Mapa)

08 de juliol, 2010

Restaurant Can Lluís

Ultimament la producció de posts està sent bastant alta. Suposo que l'estiu ja ho té això, vacances, caloreta, ganes d'estar fora de casa, ...

En definitiva, que ahir vam anar a visitar al Lopes a la Laia i el petit Bru i abans d'agafar els ferrocates amb el Pelut havíem de fer el que s'acostuma a fer cada migdia; dinar. Havíem pensat més aviat en fer un entrepà ràpid o un shawarma per anar fent via i arribar a Terrassa una mica d'hora. Però anant cap a plaça Catalunya vaig recordar que el Diego m'havia recomanat feia poc un llocde menjar cassolà del Raval que potser alguns ja coneixeu, el Restaurant Can Lluís. Així, que vaig liar al Pelut (cosa gens difícil, per cert) i vam anar a provar el menú de migdia. El lloc ens va encantar i vam menjar molt bé per dotze euros cadascun.

Can Lluís és un restaurant de barri de tota la vida, amb seus cambrers de sempre i també amb els seus clients de sempre. La decoració també és la que es pot esperar d'un restaurant d'aquest tipus i a mi personalment m'agrada i em fa menjar molt a gust, un a mica coma a casa. El menjar era molt bo, especialment un arròs de bacallà que ens va encantar. Obren tots els dies menys diumenges i fan dinar i sopars de carta. Serà qüestió d'anar a provar un dia d'aquests. Apa bon profit!

C/ de la Cera 49, Barcelona. (Mapa)
93 441 11 87

07 de juliol, 2010

Un bon plan

Ahir a la tarda vam quedar amb la Sara per anar a prendre alguna cosa pel centre de Barcelona. Això no és res excepcional com us deveu imaginar, però ahir vam anar a un parell de llocs que crec que val la pena visitar.

Casualment, aquests dos llocs, on anàvem a sopar i on volíem fer la birra prèvia, es trobaven en el mateix carrer, Verdaguer i Callís, que és just el que baixa sortint del Palau de la Música. Per aquest motiu vam quedar molt a prop, a la coneguda plaça Felix Billet, just al davant del Palau. ; ))

El primer lloc al que vam anar va ser el bar de l’Antic Teatre, un lloc que uns dies abans m’havia recomanat el Xavi (merci senyor!!). Més concretament a la mega terrassa que té aquest bar i que està tope de gent. L’ambient és xulo però té un puntet fashion-hippy-punki que potser a alguna gent no li acaba d’agradar. Això si la mitja d’edad es bastant baixa,... o potser som nosaltres que ens fem grans.

Un cop acabada la cervesa i després d’una mica de xerradeta vam marxar a sopar al restaurant que hi havia només uns metres més a baix del carrer; Le Cucine Mandarosso. Com es pot deduïr es tracta d’un italià del que havíem llegit que es menjava molt i molt bé. Ens vam demanar un antipasto típic de verduretes i després dos peazo plats de pasta cadascun; un de musclos i almejes i un altre d’una espècie de carbonara. Boníssim!!! Per fer baixar el menjar i com a guinda del sopar ens vam partir una grappa añeja q estava super bona. El local és molt agradable i també petitet, així que no us oblideu de reservar. Us recomenem molt que hi aneu!

*nota: vam tornar a sopar a Le Cucine Mandarosso amb el Jaume, Juan i Miguel, i tot i sopar bé no va ser el mateix. Els plats de pasta que ens vam menjar estaven bons però no eren gens lleugers.

C/Verdaguer i Callís 12 (Mapa)

C/Verdaguer i Callís 4 (Mapa)
93 269 07 80

05 de juliol, 2010

Cabo de Gata

Després de només tres dies a Cabo de Gata tinc molt clar que més tard o més d’hora hi acabaré tornant. És un lloc preciós i molt tranquil, ideal per passar uns dies de relax absolut gaudint del sol, el mar, un bon llibre i poques coses més (calen gaires més realment?).

Hi vam arribar el dijous al migdia prèvia parada a València ja que com marxàvem tard era impossible arribar-hi d’una sola tirada. L’Óscar ens va acollir a casa seva. Moltes gràcies un cop més!!! No vam passar gaires hores, però si les suficients com per xerrar una estona i posar-nos al dia d’algunes coses. Et va quedar molt bo el tall rodó del sopar ; )).

Sortíem de València d’hora i arribàvem a Cabo de Gata al voltant de les dues. Teníem moltes ganes de platja però abans havíem de deixar els trastos a l’apartament que havíem llogat i fer un mos ràpid previ al primer banyet. Entre una cosa i l’altre es va fer un pel tard, però de totes formes vam anar a la Playa de los Muertos (mal nom per una platja). No ens vam poder banyar de les onades que hi havia però només apropant-te una miqueta ja et quedaves ben xop. La platja és realment bonica, però cal evitar mirar a l’esquerre on es veu Carboneras i una immensa fàbrica que destrossa tot el paisatge. Quin desastre!

Al dia següent vam anar a la millor platja de totes, va ser un dia espectacular (gràcies Monsó!!! t’ho agrairé eternament, jeje).  Com era divendres i encara no era juliol, hi havia poqueta gent, a més, per arribar-hi calia caminar una estoneta, així que només érem quatre gats en una platja preciosa i molt gran. Aquesta platja és la que es troba just a l’esquerra (mirant el mar) de la Playa del Barronal, que surt indicada a tots els mapes.

Ja no sé si va ser aquell vespre o el del dia següent quan vam anar amb la Sara a veure un partit de la Roja a Rodalquilar, probablement el poble més bonic de tot el Cabo de Gata, i això que no té mar. Allí vam ser dos suporters més i vam animar i celebrar els gols d’Espanya mentre ens fotíem uns tintos de verano i alguna que altra tapeta (gratis eeeh!!).

El darrer dia finalment vam poder anar a Cala San Pedro, una platja d’aigua blau turquesa que està molt xula, encara que jo em quedo sens dubte amb la del primer dia. Dic que finalment hi vam poder anar, pq com havia fet mala mar només s’hi podia anar caminant i fer una patejada d’una hora sota el sol almeriense no entrava dins dels nostres plans de relax. L’altra opció era anar de s de la platja de Las Negras en Taxi-zodiac (10 minuts i 6€ per persona i trajecte; pq després diguin que els taxis de Barna són cars!!) que és finalment vam fer quan el mar ens ho va permetre. Aquesta cala està habitada per una comunitat hippy que es passa el dia per allí en boles deixant que el temps passi a poc a poc; tots hauríem de provar de tant en quant una mica d’aquesta medicina.
Després de cala San Pedro ja no vam quedar temps per gaire més. Vam fer un entrepà, ens vam dutxar, vam recollir tots els bártulos i a les tres ja estàvem tornant cap a casa. Vam anar xino xano i abans de les 11 entravem per la porta del nostre piset. Els dos dies següents tancava els ulls i encara em veia estirat davant del mar en aquella preciosa cala...

Per a veure algunes fotos més feu clic aquí.


CONSELLS:

Trajecte:

Si hi vas en cotxe des de Barcelona, cal prendre-s’ho en calma per que es bastant llarguet.

Barcelona – Las Negras
  • Distància:  800 km
  • Durada: entre 8h i 9h depenent les parades
  • Peatges uns 45€

Per dormir:

Nosaltres vam dormir a Las Negras, un dels pobles més macos de la zona, però potser si hi anem un altre cop provarem Rodalquilar que sembla encara més tranquil•let.
La nostra casa estava molt bé i a més teníem a tocar la platja i el carrer principal de Las Negras. Ens va costar 60€ per nit. Qui gestionava els pisos era una noia molt maca que es deia Mar Piedra i que ens va caure molt bé.

Per menjar:

Nosaltres només vam menjar fora a l’hora de sopar. La veritat és que els llocs que vam anar eren molt xulos però el menjar no acabava d’estar molt bé, potser vam tenir mala sort. Dels tres llocs que vam sopar us en recomanem dos, La Tasquilla a Rodalquilar, i l’Hostal la Isleta a La Isleta del Moro que té una terrassa espectacular just a sobre del mar (en temporada alta és recomanable reservar tan a un lloc com a l’altre).
Com estàvem en un apartament, ens fèiem un bon esmorzar a casa i després ens preparàvem un tupper per endur-nos a la platja.

Us recomanem que si aneu d’aquest plan aneu ben preparats. En primer lloc que porteu la típica motxilla o bossa tèrmica per aguantar el fred ja que allà fot molta calda i potser a l’hora del dinar el menjar ja no val res. Dins de la motxilleta nosaltres portàvem un gel d’aquests de plàstic i a més les aigües que ens portàvem per el dia les congelaven i així a part d’estar fresquetes ajudaven a  mantenir fred el menjar. Un altre consell que us podem donar és que tot el menjar que us pugueu endur de casa vostre millor que millor. A las Negras per exemple només hi havia un super i a més de ser bastant car tenia poques coses i encara menys coses fresques (verdures, fruites etc,..)

Platjes, bars i restaurants:
Tota aquesta info ens la va passar l’Anna Monsó. Ella porta 11 anys seguits anant a Cabo de Gata, així que aquests dos fulls que aquí us posem són gairebé la “Biblia” d’aquella zona!! Gràcies Monsó!!!