23 d’abril, 2009

Le meilleur désert du monde

Voilà le désert de la Libye!



Un aperitiu del nostre viatge amb la Sandra de Libia aquest Nadal. Vam passar 10 dies fabulosos al desert de Libia i també un parell de dies a la capital a Tripoli. La meva recomanció és que estigueu el màxim de temps entre dunes i touaregs. La capital està bé per un dia per conèixer la Medina i aprendre com viuen els libis.

Només dir que ha sigut un viatge molt especial; voldria destacar el fet de conèixer la cultura touareg i deixar uns grans amics allà per sempre, descansar en un dels deserts més bonics del planeta, aprendre que Libia és un gran país en molts aspectes, un d'ells el respecte cap a la dona estrangera, el llibre verd de Gaddafi, els estels, Orion que sempre estàs al sud i fas que l'orientació al desert sigui més fàcil, les pleyades sempre tan juntes i llunyanes, Moctar, Mohammed, Ibrahim, Warzagan, Hassan,... no us oblidarem mai. Vous êtes dans nos coeurs par toujours,...



Melon, qué te voy a decir que no te haya dicho,... Libia, el desierto, los touaregs, caminatas y filosofadas en medio de las dunas, risas incontables durante 10 días, el calcetín en la duna, el chocolate y la potència, los bailes y substitutos de las uvas el día de fin de año, dormir mirando las estrellas cada noche sin poder cerrar los ojos, el aprendizaje diario sobre la vida y las cosillas maravillosas que hay que disfrutar, la energia que desprenden algunos, las sentadas en el fuego cada noche finalmente rodeadas de ellos,...



Us recomanem a tots anar-hi. Una experiència fabulosa

Galettes ou creps?

Salut!

Aquí us recomanem avui un lloc on fan unes creps, millor dit galettes boníssimes al Born. El local es diu Creps al Born i està molt bé. Tenen tot tipus de galettes dolces i salades. Vaig probar una amb espinaques, brie i tomàquet molt bona i la d'ou, pernil i formatge estava boníssima també.
La gràcia és que la presentació del plat és excel.lent i l'ambient que hi ha és molt agradable. Això sí, és un lloc per entaular-se poc, millor està a la barra. Ideal per fer un mos ràpid i al cor del Born per després anar a prendre un mojito o un cocktail a alguns dels llocs fantàstics i millors per prendre aquest tipus de begudes a Barcelona.

Bon appetit!

Creps al Born
Passeig del Born, 12, Barcelona, 08003
De dilluns a dissabte de 13.00 - 2.00

20 d’abril, 2009

A casa Portuguesa

Ideal per prendre un vinet, una infusió, un café, comprar uns pastissets portuguesos de belen impressionants, lloc molt agradable per tenir converses tranquiles,...
Els que ho porten són encantadors.
Simplement, lloc deliciós

A casa Portuguesa
Verdi 58, Barcelona (Mapa)
t: 933683528

Horari:
Lunes-cerrado
Martes-Miércoles: 17:00-22:00
Jueves-Viernes: 17:00-23:00
Sábado y festivos: 11:00 a 15:00 - 17:00 a 23:00
Domingos: 11:00 a 15:00 - 17:00 a 21:00

19 d’abril, 2009

O.K Sarrià

Pel que he pogut comprobar l'OK és un lloc que tothom coneixia a Barcelona excepte la Sara i jo. A tota la gent que li comentava que hi havia anat o que hi anava em deien; "si home!!" "és clar", "ah si!". Doncs res, que nosaltres en trenta anys ni ens havíem enterat que existia a Barcelona aquest lloc de culte i veneració de l'hamburguesa i que a més estava molt a prop d'un altre d'aquests llocs típics de la ciutat on hi anem de tan en quan; el Tomàs.

De fet, va ser un dia que anàvem a fer unes braves i que arribavem amb temps quan vam parar, per casualitat, a l'OK. Al cap d'uns minutets d'estar asseguts vam detectar que darrera de la barra hi havia moviment i estaven preparant uns entrepans, després, quan em vaig aixecar per anar al lavabo, vaig veure que una taula veina de quatre o cinc persones s'estava fotent unes hamburgueses que feien una pinta tremenda.

Així, aquest divendres passat hi vam anar i les vam tastar. Sincerament estaven boníssimes! Potser les millors que he menjat aquí a bcn. A més te les servien rollo USA dins d'una cistelleta i acompanyades d'unes quantes patates chips. Hi tornarem segur!! No us recomano que hi aneu, pq segur que tots ja hi heu estat ; ).

O.K. Sarrià
C/Jaume Piquet 18 (Mapa)

16 d’abril, 2009

La Cova Fumada

Aprofitant el dimarts de vacances i mentre passejava per la Barceloneta em vaig topar amb un lloc del que havia sentit parlar alguns cops de forma imprecisa, i podria dir que gairebé llegendaria. De petit i no tan petit el meu pare sempre m'ha comentat que quan era jove anava a un lloc de la Barceloneta on feien les millors bombes de Barcelona. Jo li deia que anava sovint per la Barceloneta però que mai l'havia trobat. M'intentava explicar on estava situat, com era per dins, però jo per més que l'havia buscat mai l'havia trobat.

Pels volts de la una d'aquest dimarts, després d'un intens matí fotogràfic amb els jubilats del barri, vaig veure unes quantes persones que entraven en un local sense nom ni cap tipus de rotulació a l'exterior,... bueno, menteixo, si que hi havia una inscripció, es tractava d'una petita rajoleta de 10x10 on es podia llegir el lema següent: La netedat és cultura. Encuriosit els vaig seguir a dins de la foscor i vaig descobrir un d'aquells llocs que a mi m'agraden. La gent feia el bermut a la barra, alguns ja dinaven a les taules i tothom parlava amb els cambrers i cuiners com si fossin amics de tota la vida. Amb la pinta de guiri que devia fer, camera al coll, em vaig situar en una cantonada per sondejar el terreny i a demanda del cambrer vaig demanar un quintet i alguna cosa per menjar. Ell em va dir -una bomba?-. Sí!!!Per fi l'havia trobat!! Em van portar la bomba i en provar-la vaig entendre perquè el meu pare sempre m'havia parlat d'aquest lloc.

La cova fumada
C Baluard 56, Barcelona (Mapa)

Tlf: 93 221 40 61
Horari:
De lunes a viernes de 9-15:30 h.
Sábado de 9-13:30 h.
Jueves y viernes de 18-20:30 h.
Cerrado: Festivos. Domingo. Agosto.