26 de novembre, 2008

Un gran descobriment

Aquest dissabte a les tres de la matinada, mentre celebravem l'aniversari de la Isabel i en un estat d'euforia considerable, vaig fer un gran descobriment. Erem al Coleccionista, un lloc de trobada ja habitual de les nits de Gràcia, quan va aparèixer per la barra un individu, de cuyo nombre no puedo acordarme, que estava picotejant d'una bossa de patates. Amb l'extroversió del moment li vaig demanar si en podia agafar una i... ta chan!!! Quina sorpresa!!!! Eren les millors patates fregides que havia provat mai!!! Com podia ser?? Li ho vaig dir, i ell em va dir com si res,- és clar, són patates Coromines de Badalona, no les coneixies??-. Doncs no!! Trenta anys perdent-me una delicatessen com aquella, no podia ser!! Decidit a recuperar el temps perdut i no recordo encara amb quina estratagema, vaig aconseguir quedar-me amb la bossa de patatilles (com diuen a Mallorca). Embargat per l'emoció de la meva conquesta vaig dur les patates a on eren els colegues i les vaig repartir generosament com si es tractés ben bé d'un botí de guerra. L'excés de sal a les meves papiles em va fer demanar una darrera cervesa, que no m'hauria d'haver pres i que per cert em vaig descuidar de pagar.

Ara toca, o bé visita a Badalona, o bé saber si en algun lloc de Barcelona les puc comprar. Algú sap alguna cosa al respecte? Espero que quan les provi en estat diurn no em decepcionin, perquè com ja sabem tots per la nit les coses s'acostumen a sobrevalorar.

05 de novembre, 2008

Viatges Habibi al Bloc de Viatges

Tal com va passar ara fa un any amb Namíbia, des del Bloc de Viatges han fet referència al viatge que vem fer amb la Sara aquest estiu al sud de la India. Per als que no el coneixeu, aquest bloc de l'Eduard Balsebre és un recull de relats i històries de viatges de moltes persones i blocs que parlen d'aquest tema. A més, és també un espai on es poden trobar molts altres recursos interessants per als viatgers.

Aquest bloc, a part de ser una excel·lent idea, és un recurs de molta utilitat a l'hora de planejar un viatge de llarga durada. Nosaltres l'hem consultat en divereses ocasions per veure els itineraris, les experiències i els consells d'altres viatgers que ja han estat en aquells paísos que volem visitar. Si no vaig errat, diria que actualment hi ha posts sobre més de 150 paísos!!! Us recomano que li feu un cop d'ull abans de fer qualsevol viatge.

Molt a fer al Bar Oller!

Aquest bar existeix a Barcelona des de fa 80 anys. Es va fundar l'any 1928. Imagineu-vos quanta història. Fan un vermut de la casa boníssim, a part del gran surtit de cerveses que tenen. A part d'això tenen croquetes, empanadilles, boquerons, truita de patates, patates braves,...

Inclús presumeix de tenir el distinctiu d'"Arrelats a la ciutat" de Barcelona. Pocs llocs a Barcelona poden dir el mateix. Tenen una terrasseta fora i sempre està plena, tant a l'estiu com hivern. Gran lloc per fer un vermutillo dissabte o diumenge al migdia!

Per cert, van ser dues generacions el que el van portar des de l'inici, però ara l'amo és un noi d'origen dominicà, l'Alcides Pimentel, que va treballar amb la família molts anys i finalment s'ha quedat ell amb el negoci. Una gran història.

BAR OLLER - Passeig Sant Joan 146