29 d’octubre, 2008

L'Ateneu Agrícola de Sant Sadurní d'Anoia

Per qüestions de feina aquest dilluns passat em vaig haver de quedar a dinar a Sant Sadurní d'Anoia, capital mundial del cava. La Montse, de l'ajuntament, ens va portar a dinar al Miquel i a mi a l'Ateneu Agrícola, una entitat/espai/edifici que està en funcionament al poble des de l'any 1877. Fa ben poc, la gent del conegut restaurant Cal Blay també de Sant Sadurní, va passar a portar el menjador de l'Ateneu, oferint des de llavors menjar de qualitat a un molt bon preu.

No recordo quan ens va costar el menú, com a molt van ser 9 €, però el que si recordo és que hi havia molt per escollir i que tot el que ens vem menjar estava molt bo. La meva fideuà i les sardines a la brasa que em vaig menjar de segon estaven de muerte i la galta de porc que es va menjar el Miquel feia també molt bona pinta. A més el lloc tenia aquell toc especial dels edificis que porten una llarga història a les esquenes.

Si us heu de quedar a dinar algun dia a Sant Sadurní l'Ateneu, ja ho sabeu, l'Ateneu és una molt bona opció. Bon profit!!

Carrer Josep Rovira

22 d’octubre, 2008

Forn Mistral

Ahir anava passejant pel centre i de sobte, sense voler-ho, em vaig topar amb el Forn Mistral. El coneixeu? Eren aproximadament dos quarts de set, l'hora oficial del berenar, i en veure el que tenien a l'aparador,... no em vaig poder ressistir i vaig haver d'entrar per comprar una ensaïmada. Les heu probades? Si la resposta és que no, hi heu d'anar-hi el més aviat possible per menjar-vos-en una, són boníssimes!!!

Un cop en poder de la meva ensaïmada vaig anar a seure a un banc de la plaça universitat a disfrutar de les vistes, del meu berenar i a quedar-me pringrat de sucre glassé.

13 d’octubre, 2008

Dissabte, mercat

Doncs sí, aquest dissabte vem pujar a Vic i vem aprofitar, entre d'altres coses, per fer una passejadeta pel mercat. De fet però, anaven a veure a la Tina i el David, amb els que teníem pendent ja de feia temps una visita a la ciutat. S'ens va fer curt, la veritat, especialment després de quedar atrapats durant 3/4 d'hora a les obres de la C-17. Cabrons!!

Un cop a Vic, vem fer una volta per la plaça major on hi ha el mercat, i ja que hi erem,vem aprofitar per fer algunes compres. Per als que no la coneixeu (seria estrany pq cada dia surt al temps de tv3), es tracta d'una de les places més maques de Catalunya i té la peculiaritat de mantenir el terra de sorra, el que la fa encara més especial. Després, i seguint en la nostra línia consumista, vem passar per una tenda d'embotits per endur-nos algunes de les principals delícies d'aquest sempre infravalorat animal; llonganissa, fuet, bull blanc,...

Després del super dinar que ens vem fotre vem anar de visita a la Guixa, un poblet colindant a Vic (de fet és un barri que es troba en ple procés independista), on hi viuen els pares de la Tina i on el David té el seu estudi. Molt guapo el lloc David, ens vem quedar alucinats! Al dia següent ja li estava comentant a un colega lo de la serigrafia : )). I res, després, i un cop havent saludat a la Huna, ens vem tornar cap a Barcelona. Ja us avisem ara, el proper cop ens quedarem a dormir! ; ))

petons!


CONSELLS:
  • Restaurant Can Basset: un molt bon restaurant al vell mig dels casc antic de Vic. Ens vem fotre el menú i estava tot deliciós; tortellini amb salsa de ceps, peus de porc, timbal, flama de la casa, mmm. Molt bo! Carrer Sant Sadurní 4.
  • Xarcuteria Ca la Teresona: una tenda de delicatessen on vem fer les notres compres d'embotit. Tot feia una pinta brutal!! Carrer Argenters 4.