17 d’abril, 2008

A Madrid amb la família

Aquest finde passat vem anar de viatge per primer cop amb els meus pares o els sogres de la Sara. He de dir que tenia els meus dubtes sobre aquesta sortida, però al final va ser divertit i ens ho vem passar tots molt bé; a més, com es tractava de Madrid, ens vem fotre les botes en tots els àpats que vem fer, tant és així, que la Sara va passar dos dies d'arrós bullit a la tornada.

El viatge va ser un regal del meu pare pels 60 anys que complirà d'aquí a pocs dies; felicitats!! (per avançat). El plan va ser el següent; agafar l'AVE ben d'hora el dissabte al matí, passar la nit a Madrid i després, el diumenge al vespre, tornar també amb el tren a Barcelona. Durant els gairebé dos dies que vem passar a Madrid bàsicament el que vem fer va ser passejar sense gaire romb, tafanejar a totes les tendes que ens agradaven, visitar algun museu (especialment els meus pares) i això si, menjar com uns reis.

Ens ho hem passat molt bé, gràcies per convidar-nos!! Ara, a veure si ho repetim pels 60 de la Teté (només queden 5 anys!!) ; ))


CONSELLS:

Per menjar:

  • Bodega La Ardosa: impressionant! i heu d'anar. Es tracta d'una de les bodegues més antigues de Madrid i el lloc on tiren millor la cervesa de tota la capital. El lloc és encantador, i amb una gràcia especial. Com a bona bodega no et pots entaular, però hi ha taules altes d'aquestes en les que et pots sentar en tamburets. A més és molt curiós per que una part del bar està darrera la barra i per tant, per accedir-hi has de passar per sota i creuar la zona dels cambrers. El menjar estava boníssim. Pincho de truita de patates (finalista dos anys seguit del Concurso de tortillas Kursaal de San Sebastián), croquetes de sis tipus, salmorejo, morcilla de León al plat (per menjar a cullerades) y cazón... increible!
  • Casa Lucas: a la Cava Baja es troba aquest lloc de tapes. Pica una mica el preu, però realment tot el que vem menjar estava molt bo.
Altres:

03 d’abril, 2008

Granollers i la Fonda Europa

Teníem una reunió a Granollers amb el Lluís, un company de feina, i un cop acabada, com ja era massa tard per tornar a Barcelona, vem decidir quedar-nos per allí a menjar alguna cosa ràpida. Al Lluís se li va il·luminar la bombeta i va dir - per què no anem a la Fonda Europa?! No sé si ho coneixeu, però és un dels llocs mítics de Granollers i jo m'atreviria a dir, sent generós, que també de Catalunya; va ser fundada al 1771 i s'hi pot tant menjar com dormir.

Fa un parell de mesos vaig fer un conato d'intent de portar a la Sara per fer un esmorzar de forquilla, per ara no recordo perquè, no vem acabar pujant. Doncs com us deia, vem anar cap allí i ens vem fotre un petit homenatge amb el que cap dels dos comptava aquell matí. Jo escalibada amb romescu i sardines i de segon fricandó; el Lluís, col xafada amb moixernons i panceta i ous ferrats amb patates i suc de rostit. Bufff! Impressionat!!! Encara em queda pendent l'esmorzar de forquilla, però al menys ara ja puc dir que he disfrutat d'un bon dinar a la Fonda Europa.

Si aneu per Granollers ja sabeu on heu de fer fonda!!... que gracioset q sóc ; )