05 de novembre, 2007

Dos cañas!!!!

El pont de tots sants vem anar a passar quatre dies a Madrid. Mai hi havíem estat junts, però els dos ja havíem anat més d'un cop per separat. Madrid és una ciutat a la que sempre em ve de gust anar, encara que sigui per passar només un parell de dies. És una ciutat que cada dia està més maca i que sempre té noves coses per veure, però el que realment em fa que tingui ganes de tornar és que és un lloc on per sobre de tot et diverteixes. S'ha de reconèixer que els madrilenys s'ho saben passar bé; sempre de canyes, sempre al carrer d'amunt cap a baix, sempre en moviment,...

Doncs sí, aquesta és una de les coses que més m'agrada de Madrid, el seu moviment, la seva gent i el seu estil de disfrutar del dia a dia. M'encanta anar de canyes i aquest dies ho hem certificat un cop més. I m'encanta encara més (això és pq sóc català), que amb cada canya que et demanis et possin una tapeta per acompanyar. Una nit que vem sortir per Chueca, vem trobar un bareto qualsevol que no tinc ni apuntat, i allí, vem sopar només demanant sis canyes cadascun! El sistema del bar era el següent: a més canyes, més extraordinària era la tapa que et donaven. Començaves amb unes llesquetes amb sobrassada i acabaves fotent-te plats de calamars, ... increible!!!! Jo encara no entenc com els hi surten els números. També cal dir que vem sortir del bar amb un bon pedal... ah! i sense pagar res, ja que ens va convidar un home entranyable, una mica yonki, to s'ha de dir, amb el que vem estra xerrant més d'una hora.

La resta de coses de Madrid, molt bé com sempre. El menjar increible; huevos estrellados, croquetas, raciones, tortillas de patatas, churros y porras, bocatas de calamares etc, etc. Els museus també de conya, especialment el nou Prado, que des de fora és molt bonic : )). Ho dic pq era el cap de setmana que l'estrenaven i hi havia cues quilomètriques que duraven unes quatre hores, així que ens vem conformar en veure'l des de fora. Però d'alguna manera aquelles cues ens van anar bé, pq així vem poder visitar el Reina Sofía sense cap problema. Ah!! I per als qui us interessi, el Congrés dels Diputats es pot visitar els dissabtes de 10.30 a 12.30. Nosaltres vem arribar tard pels pels, però la veritat és que m'hagués agradat poder entrar a l'hemicicle on es decideixen la moltes coses que ens afecten i de les quals normalment no ens enterem.

Ahhhhh!! I no podia deixar de fer una petita referència al tema més de moda últimament, les infraestructures. No vull extendre'm pq aquest és un bloc de viatges, però la veritat és que actualment, en aquest tema, Barcelona i Madrid semblan ciutats de paísos, i potser fins i tot, de continents diferents. Des del moment just posterior a l'aterratge en un aeroport i l'altre, fins a l'arribada al centre de la ciutat, es podria fer el joc aquell de les vuit diferències i encara ens quedaríem curts.

CONSELLS:

Abans de posar-vos els llocs on vem anar amb més detall, us poso dues planes del "Viajero" de El País, que vem utilitzar molt. Es tracta d'una descripció dels cinc barris de més interès del centre de Madrid; La Latina, Chueca, Malasaña, Lavapiés i Conde Duque. Bàsicament aquells dies ens vem dedicar a patejar de dalt a baix els seus carrers i vem descobrir llocs del Madrid més autèntic.




  • El Brillante : Diuen que són els millors bocates de calamar de Madrid i la veritat és que estaven boníssims. Obren tots els dies, i es veu que també és molt típic anar-hi a esmorzar. Just davant trobareu una tenda que és famosa per les seves patates fregides de bossa.
  • Matritum - Cava Alta 16: És un lloc per sopar o dinar sentat, i això a Madrid, de vegades s'agraeix. Ho porten uns catalans, i nosaltres vem sopar molt, molt bé i per un bon preu.
  • El Tigre: per fer unes cañes a Chueca (calle de las infantas). Un lloc cutre, però amb un ambientarro brutal.
  • Cava alta i Cava baja i Calle del Almendro: imprescindible passar per aquests tres carrers i anar fent tapes i canyes per els moltíssims bars que s'hi troben (Tomás, Tomasa, Txacolí, Almendro, etc etc.
  • Los huevos de Lucio : tot i que els originals són els del seu pare (Casa Lucio), per menjar uns boníssims huevos estrellados a un bon preu, teniu just al davant el restaurant que porten els seus fills . Estan increíbles!!
  • Melo's: les millors zapatillas (llesques amb lacon i formatge) de madrid. Només obren per les nits. A prop de la parada de metro de Lavapiés.